Спортният министър Радостин Василев излезе с позиция, след като днес

...
Спортният министър Радостин Василев излезе с позиция, след като днес
Коментари Харесай

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Спортният министър бесен на бившите футболни национали в Тотото

Спортният министър Радостин Василев излезе с позиция, откакто през днешния ден стана ясно, че Софийски градски съд стопира вписването на новия Управителен съвет на Българския състезателен тотализатор поради тъжба от страна на някогашните футболни национали Гошо Гинчев и Христо Йовов.

Ето какво написа Василев:

Днес се убедих повече от всеки път, че промените в българския спорт са неизбежни и нуждата от тях е незабавна. Думата изчегъртване придобива същински смисъл.

Причината за това е, че със свое определение Софийският градски съд спря вписването на промени в събитията по партидата на Директива за птиците “Български състезателен тотализатор”. Производството е формирано по молба, подадена от членовете на Управителния съвет Гошо Гинчев и Христо Йовов.
свързани новини22368преди 3 часа
Категоричен съм, че макар всички тези неточни дейности на господата Гинчев и Йовов, желанията ни за промяна на управлението на Българския състезателен тотализатор няма да се трансформират и ще се осъществят напълно скоро. Амбициран съм да сложа завършек на демагогията и лъжата и имам силата да го направя.

Припомням, че на 17.01.2022 година организирах среща с управлението на тотализатора. По време на диалозите изпълнителният шеф Любомир Петров и членовете на УС Гошо Гинчев и Христо Йовов обявиха своето желание да не апелират вписването на освобождението си.

След края на срещата Петров удостовери и пред медиите, че той и членовете на управата одобряват решението за тяхното освобождение и поемат ангажимент да не апелират вписването на новия Управителен съвет. Не съм сюрпризиран, че излъгаха. Имам визия с какви хора си имам работа.

На последващо място, подсещам, че актовете ми като министър на младежта и спорта се издават в осъществяване на законовите ми пълномощия, а връзките сред мен, в качеството ми на упражняващ правата на страната, и членовете на Управителния съвет се уреждат въз основа на контракт за възлагане на ръководството, който е облигационен по своя темперамент и не се регламентира от нормите на дружественото право, заради което заповедта ми поражда правните си последствия във вътрешните връзки сред страните НЕЗАБАВНО!

Христо Йовов и Гошо Гинчев не са от кръга лица, които биха могли да въздействат на вземането на решения от министъра на младежта и спорта като упражняващ правата на страната в Българския състезателен тотализатор, защото не са притежатели на Българския състезателен тотализатор и законът не позволява да предявят искове за незаконност на заповедта, която съм издал за освобождението им.

Това събитие е добре известно на жалбоподателите, с оглед предишно дело, заведено от Гошо Гинчев на същото съображение – незначителност на заповед на министъра на младежта и спорта, с която лицето е освободено като член на Управителния съвет на Българския състезателен тотализатор. Въпросното дело е прекъснато от Софийски градски съд като неприемливо заради липса на юридически интерес от обжалване, като след това прекратяването е доказано и от Софийския апелативен съд.

Въпреки това, ясна е задачата на Христо Йовов и Гошо Гинчев, а точно да пречат по всевъзможен метод и да попречват встъпването в служба на новоизбраните ръководители на Българския състезателен тотализатор, както и оптимално дълго да се облагодетелстват от към момента заеманата от тях служба.

Времето на трудоустроените завършва скоро….
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР