Спортният министър Красен Кралев внесе яснота около идеята за реновиране

...
Спортният министър Красен Кралев внесе яснота около идеята за реновиране
Коментари Харесай

Кралев разясни какви са намеренията за Армията

Спортният министър Красен Кралев внесе изясненост към концепцията за реновиране на стадион "Българска войска ". Той разгласи, че желанията на Министерството на спорта и управлението на ЦСКА е в границите на актуалните граници на оборудването да се извърши строителството на нов съвременен стадион, без да се завзема в допълнение от територията на Борисовата градина.

Според него, има съгласие със столичния кмет Йорданка Фандъкова, просто тази концепция би трябвало да бъде завършена писмено. Ето и какво показа Кралев по наболялата тематика за стадиона, на който играят "червените ".

"За "Армията " неведнъж сме казвали нашата позиция. Имаме възражения, които са отправени за ПУП-а, който е препоръчан за Борисовата градина. Мисля, че имаме съгласие с кмета. С госпожа Фандъкова приказваме на един език, въпросът е, че тези неща би трябвало да бъдат отразени в проекта. "

"Ние не желаеме да се построява нов стадион на "Армията ", който да е отвън очертанията на сегашния. Говорим за нов стадион, който може да стане задоволително огромен, в случай че се махне лекоатлетическата писта и се построи чисто ново оборудване на мястото на остарелия. Не може да става дума за реорганизация, която е от вида на реорганизация, която е планувана в ПУП-а. "

"Това оборудване с леки козметични промени не може да бъде съживено. Така че, да, в границите на сегашната "чаша " на стадиона, без да се уголемява, само че би трябвало да бъде построен чисто нов стадион. Това е нашето предложение, то е подкрепено от ЦСКА, и ще го отстояваме. Говорим на един език, просто би трябвало да бъдат отразени нещата и измененията в ПУП-а. "

"Искам да се избегнат спекулациите, че ще се прави строителство в Борисовата градина, ще се употребяват стадионите защо ли не. Говорим единствено за строителство в в този момент съществуващата част. Мисля, че това ще е изцяло обикновено за построяването на едно съвременно европейско оборудване ", съобщи Кралев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР