Спортният министър бе отличен от Националната асоциация на бойните спортове.Министърът

...
Спортният министър бе отличен от Националната асоциация на бойните спортове.Министърът
Коментари Харесай

Красен Кралев откри първите награди „Златен пояс“ 2018

Спортният министър бе отличен от Националната асоциация на бойните спортове.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри влиятелните награди „ Златен пояс “ 2018, които се организират за пръв път от Националната асоциация на бойните спортове, оповестиха от пресцентъра на министерството.

„ Вашите спортове най–ярко показват концепцията за хармонията сред физическото и духовното израстване. Бойните спортове се приближават най-близо до древногръцкия блян за свръхчовека „ здрав дух, крепко тяло “, по тази причина неслучайно тези спортове се радват на максимален интерес измежду децата – в 476 клуба от 12 федерации, членове на Националната асоциация на бойните спортове, упражняват над 40 000 души “.

Това сподели Красен Кралев по време на откриването на Наградите на Националната асоциация на бойните спортове, където бе награден с почетна премия „ Златен пояс “ за принос в развиването на българския спорт.

„ Това са най-бързо разрастващите се спортове и няма по какъв начин страната да не го забележи и да не оказва помощ интензивно. Трябва да следваме желанието на младежите да се усъвършенстват, да се развиват, да упражняват. Ние имаме потребността от едно крепко потомство, мощно и физически, и душевен, и духовно “, съобщи министърът като насочи благодарности към всички първенци и бойци, които пазят почтено достойнството на България.

Кралев изрази насладата си от цялостните салони, които вижда и ентусиазма, с който младите поемат по този път.

„ Важно е да имаме, колкото се може повече първенци, да ги обичаме, да ги почитаме, тъй като тези деца имат потребност от модел за подражателство, който да следват. Имаме потребност от крепко потомство, от мощна България, от мощни българи. Аз имам вяра, че тъкмо Вашите спортове са сърцето на тази смяна във възпитанието на българския народ, която ние сме длъжни да създадем “, добави Красен Кралев.

На събитието отличиха най-хубавите спортисти, състезатели и треньори в областта на бойните спортове в пет категории - " Най-добър състезател – мъж ", " Най-добър състезател – жена ", " Най-добър треньор ", " Ярка победа ", " Вярност на традициите ".

Двукратният олимпийски първенец по битка Армен Назарян награди най-хубавия състезател при мъжете за 2018 година Наградата бе връчена на Тихомир Тодоров, който тази година завоюва международно и европейско злато в Шотокан карате в категория до 87 кг.

Мариела Любенова, която завоюва международния шампионат по киокушин за дами в Астана, Казахстан през ноември месец бе наградена с наградата най-хубав състезател при дамите.

Главният управител на Федерацията по Шотокан карате-до и треньор на Българския народен тим, Димитър Тодоранов, завоюва наградата за най-хубав треньор за 2018 година

Призът „ Вярност на традициите “ – премия за предпазване на традициите в спорта посредством самообладание, поредност, непримиримост, неотстъпчивост и отдаденост бе връчен на Александър Арабаджийски, 7-ми дан в Кендо.

Призът „ Златен пояс “ в категория „ Ярка победа “ бе връчен на Сенсей Захари Дамянов, който е четирикратен европейски първенец в супертежка категория на карате киокушин и четирикратен първенец на Америка в All American Open. Българският войник има второ и трето място на Световно състезание на категории и още редица победи.

За наградите се бориха над 40 000 спортисти, които членуват в 12-те федерации на Асоциацията.

Националната асоциация на бойните спортове е учредена през 2015 година, с цел да подкрепи, поддържа и разпространява бойните спортове в България. Част от асоциацията са централите по кикбокс и муай тай, карате киокушин, таекуондо ITF, джу джицу, самбо, кендо, кудо, ушу, шотокан карате до, сумо, айкидо и канадска битка, които зарадваха гостите на събитието със на зрелищно шоу.

Всяка една от 12-те федерации раздаде и три самостоятелни награди на своите бойци – най-хубав състезател при мъжете за 2018 г, най-хубав състезател при дамите и най-хубав треньор на годината.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР