Спортният клуб изпрати изключително успешна година с куп медали от

...
Спортният клуб изпрати изключително успешна година с куп медали от
Коментари Харесай

Отличиха най-добрите състезатели на ТСК - Русе за 2022 година

Спортният клуб изпрати извънредно сполучлива година с куп медали от държавни и интернационалните надпревари

Изключително сполучлива година с куп медали от държавни и интернационалните надпревари изпраща Тежкоатлетически състезателен клуб – Русе. Призьорите бяха отличени на станалото към този момент традиция за клуба награждаване от ръководителя на ТСК – Русе доцент доктор Кирил Панайотов.

Сред гостите на събитието бяха досегашният старши треньор на националния тим по повдигане на тежести Иван Иванов, първенците Янко Русев, Севдалин Маринов и Румен Александров, заместник-кмета на Русе Златомира Стефанова, началникът на Регионалното ръководство по обучение Росица Георгиева и шефът на Ученическата спортна школа Мая Петрова. Празникът почетоха още шефът на Спортното учебно заведение Евгени Недев, Лъчезар Иванов, който дава отговор за спортна в Община Русе и шефът на ОУ „ Олимпи Панов “ Вергилия Грънчарова, шефът на СУ „ Васил Левски “ Мария Тодорова, заместник-директора ОУ „ Алеко Константинов “ Жулиета Чавдарова и Валери Йорданов - шеф катедра физическо образование и спорт районно управление (на МВР) „ Ангел Кънчев “, оповестиха от клуба.

Близо 100 са децата, които упражняват сега към школите на ТСК в Русе. „ Успяхме да достигнем по-близо до децата с откриването на залите в учебните заведения и по този начин да им дадем опция да упражняват покрай домовете си. Щастливи сме, че към този момент има и нова вълна млади състезатели, които попадат в националния тим по повдигане на тежести “, сподели доцент Панайотов. Той добави, че тимът изпраща една привидно сполучлива година, само че си пожела още повече триумфи през актуалната 2023 година, в която предстоят квалификации за Олимпиадата в Париж през 2024 година, а упованията са за квоти да се борят двама състезатели на ТСК – Русе.

Очаквано на най-високото място в класацията на ТСК – Русе се изкачи станалият през тази година за повторно европейски първенец при мъжете Ангел Русев. През пролетта в Тирана, той съумя да отбрани завоювания година по-рано златен орден в категория до 55 кг при мъжете. По-късно през годината той завоюва и още един златен орден - в изтласкването на Европейското състезание за юноши.

След него в класирането се подреди Дениз Данев, който се оказа приятната изненада с представянето си на Европейското състезание за мъже в Тирана и справедливо завоюва четвъртото място в дуела при дебюта си на сходен конгрес.

През този година в националния тим по повдигане на тежести влязоха и нови попълнения от ТСК-Русе, които затвърдиха завоюваната към този момент популярност на русенския клуб като една от най-хубавите школи в България. Изключително сполучлива година записаха още Мартин Станев, който стана вицешампион в категория до 49 кг на Европейското състезание за юноши и завоюва пето място на Световното състезание за кадети. Добри представяния на Европейското състезание за юноши записаха Рени Русева, която стана четвърта в категория до 49 кг при кадетките до 17 години, Диян Ангелов, който се класира на шесто място в категория до 61 кг при кадетите до 15 години, Джан Зарков и Надежда Мей Нгуен.

През юни 2022 година, ТСК - Русе за първи път беше хазаин на Държавния персонален шампионат по повдигане на тежести, в който се включиха състезатели от цялата страна. Форумът даде опция на младите щангисти и русенската аудитория да види онлайн представянето и на най-хубавите български състезатели, които донесоха отборната европейска купа от шампионата в Тирана напролет.

Състезанието стана златно за русенските тежкоатлети, които преобладаваха в своите категории и справедливо завоюваха 12 самостоятелни трофеи и общо 65 медала в дуела, изхвърлянето и изтласкването.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР