Спортният директор на Байерн (Мюнхен) Хасан Салихамиджич отговори на снощното

...
Спортният директор на Байерн (Мюнхен) Хасан Салихамиджич отговори на снощното
Коментари Харесай

Отговорът на Салихамиджич: При Нагелсман имаше проблеми с дисциплината

Спортният шеф на Байерн (Мюнхен) Хасан Салихамиджич отговори на снощното изявление на Йошуа Кимих и Леон Горетцка, които не са съгласни с изказванието на шефа си, че уволненият доскорошен треньор Юлиан Нагелсман не е успявал да се оправи със съблекалнята.

“Имаше известни дисциплинарни проблеми поради стила му на работа. Да, той е отличен треньор, само че и тези проблеми бяха факт ”, съобщи Салихамиджич пред “Шпорт 1 ”.

“Не слагам под подозрение решението Нагелсман въобще да стане треньор на Байерн - продължи шефът. - С него стигнахме до полуфиналите в Шампионската лига и всички бяхме уверени в неговия план за развиването на отбора. Имахме ли топ треньор? Да! Имаме ли топ състав? Да! Но играта на тима не беше тази, която искахме. Представянето ни не отговаряше на опциите ни. Кимих и Горетцка биха разбрали това ”.
 Лидери на Байерн не споделят мнението на Салихамиджич, че Нагелсман бил изгубил контрола върху съблекалнята Лидери на Байерн не споделят мнението на Салихамиджич, че Нагелсман бил изгубил контрола върху съблекалнята
“И когато кривата на показване тръгне надолу, се постанова да вземеш решение. Наясно съм, че то не беше измежду известните, само че го направихме в името на Байерн и като управление стоим зад него ”.

“Най-важни бяха чисто спортните аргументи. Имахме сходни проблеми още веднъж и още веднъж. От предходния март насам редуваме мощни изяви с стадии, в които не бяхме толкоз безапелационни. Ако знаехме какъв тъкмо е казусът, щяхме незабавно да го разгадаем. Но, несъмнено, няма по какъв начин да сменим целия тим. ”

“Задължение на треньора е да предава своите хрумвания за играта на футболистите по подобен метод, че те да се осъществят на терена. Трябва да имаш ясна концепция за нещата, изключително в днешно време. Едно време, когато ние бяхме още футболисти, нещата не бяха толкоз ясни, само че през днешния ден към този момент всичко е много по-детайлно. Наставникът е задължен да демонстрира неизменност в държанието си и да бъде водач. ”

“През миналите години в Байерн имаше много треньорски рокади. Причината е, че от нас се чака да печелим всеки мач. Все отново задачите ни са високи. В същото време кръгът от подобаващи наставници за нашия клуб е стеснен. И защото сега на пазара имаше един подобен свободен, се взехме решение да предприемем тази стъпка ”, добави Салихамиджич.

Той съжалява, че новината за идното уволняване на Нагелсман е станала притежание на медиите още в четвъртък. “Изтече информация през трети човек, само че не знам който тъкмо. Със сигурност обаче не беше от наша страна. Ние бяхме почтени и се обадихме на Юлиан, с цел да му кажем персонално решението си ”, приключи спортният шеф на баварците.

Томас Тухел към този момент зае мястото на Нагелсман и ще дебютира в събота в дербито против Борусия (Дортмунд).
 Тухел: Този тим на Байерн може да завоюва всички титли - даже купата в Англия Тухел: Този тим на Байерн може да завоюва всички титли - даже купата в Англия
Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР