Спортна зала “Арена Шумен” за 8,5 млн.лв. е пред завършване,

...
Спортна зала “Арена Шумен” за 8,5 млн.лв. е пред завършване,
Коментари Харесай

“Арена Шумен” най-функционална и красива след столичната

Спортна зала “Арена Шумен” за 8,5 млн.лв. е пред довеждане докрай, ще бъде подготвена до акт 15 до края на май. Като архитектура и функционалност е най-хубава след столичната, безапелационни са изпълнителите. В момента остават довършителни действия, а финален в бяла светлина нощем ще грейне и надписът “Арена Шумен” върху красивата й фасада, сподели Емил Мартинов, механически началник на плана. Строителите от компания “Джи Пи Груп”АД стартираха през февруари м.г. върху съборени казарми с отпаднало предопределение на повърхност над 40 дка, а през днешния ден теренът на входа на Шумен е изменен до неразбираемост. Стартира създаване на хотел, стадиони, басейн. Ще се продава имот за жилищен квартал. Всичко върху още над 30 дка.

 zala_web “Арена Шумен” е на разгърната застроена повърхност – 5660 кв.м., а застроената повърхност е 5 000 кв.м.
Конструция та е от стоманобетон, със железен покрив и алуминиева фасада.

Максималният потенциал е 2 300 места, от тях непрекъснати седящи са 1 498/включително и за инвалиди/, места във ВИП-зали, ложи, за оператори и публицисти. Има и опция за слагане на спомагателни преносими трибуни.

Настилката е сертифициран паркет за спортни мероприятия. Залата е подобаваща за всички спортове, интернационалните надпревари по волейбол, баскетбол, хандбал, художествена гимнастика, бокс, фехтовка. При концерти и културни мероприятия спомагателна ПВЦ-настилка ще пази пода.

“Арена Шумен” има и спомагателна зала за загряване, помещение за допинг надзор, за здравна помощ, 6 съблекални с душове и тоалетни, две зали за публицисти и конференции, магазин за спортни артикули, фитнес-зала, сауна, парна баня, кафене с обособен вход. Оборудвана е с два ьсансьора, едихият на входа за журналистир другият – на входа за ВИП-гости. Изградени са връзки за външни ТВ станции и непосредствено предаване на надпревари, концерти и други мероприятия. Паркингът е за 300 места.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР