Спортистите навлизат във форма заОлимпийските игри в Парижпрез 2024 г.,

...
Спортистите навлизат във форма заОлимпийските игри в Парижпрез 2024 г.,
Коментари Харесай

Летящи таксита ще обслужват гостите на Олимпийските игри в Париж през 2024 г

Спортистите навлизат във форма заОлимпийските игри в Парижпрез 2024 година, където ще бъде показана първата в света мрежа от електрически въздушни таксита, съобщи Ройтерс.

„ Ние ще създадем по този начин, че да се случи “, сподели инженер Солен Льо Бри пред публика от промишлеността наСедмицата на дрона в Амстердам.„ Опитваме се да пуснем първата в света e-VTOL (вертикално политане и кацане)услуга.Това е нашата упоритост. “

Снимка:Volocopter

В диалог във вторник бяха разкрити първите контури на това, което е наречено „ Теслана небесата “.

Старши строителен инженер Льо Бри изясни, че ще има пет вертипорта, където пасажерите могат да се качат на транспортните средства, първият от които в Cergy-Pontoise отвори през ноември и функциониракато тестов център.

Използвайки съществуващата мрежа от хеликоптерни направления, транспортните средства,известни като въздушни таксита VoloCity,ще летят с един пасажер и един водач. Полетите щеизвършват къси пътувания от летище Шарл де Гол до Льо Бурже, по-късно до нова площадка за кацане в Аустерлиц Париж и различен маршрут от Париж до Сан Сир.

Снимка:Volocopter

Тиери Ален, началник на нововъведенията в General Direction de l`Aviation Civile (DGAC), сподели, че методът преди всичко за сигурността, употребяващ съществуващите мрежи, е основен.

„ По отношение на регулаторните въпроси провокациите, които имаме, не са толкоз огромни “, заявитой.

Ромен Ерни, началник на аерокосмическия отдел в ChooseParisRegion, бе безапелационен, че публичният отговор ще дефинира бъдещето на въздушните таксита.

„ Основният урок е да забележим по какъв начин хората реагират на този нов вид услуги.За множеството жители на Париж, тевсе още са научна фантастика.Хорататрябва да го допрян, да бъдат вътре в транспортното средство и ние се нуждаем от тяхната противоположна връзка.Олимпиадата е началото ", съобщи той.

В момента екипът от специалисти обмисля дали имат потребност от спомагателни площадки за кацане при положение на проблеми и дали турбуленцията напразно от хеликоптерите може да има негативен резултат, макар че такситата ще летят по-ниско.

Льо Брин показа, че не е решено по какъв начин ще бъдат разпределени билетите, само че евентуално ще има стеснен брой.

„ Също по този начин преглеждаме потреблението на e-VTOL за медицински цели отпарижки лечебни заведения. Лекарите от Спешна помощ споделят, че в случай че стигнатдо мястото една минута по-рано при инфаркт, увеличаватшансовете за оцеляване на пациента с 10% “, добави тя.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР