Спортист номер 1 на България за 2022 г. Александър Везенков

...
Спортист номер 1 на България за 2022 г. Александър Везенков
Коментари Харесай

Везенков подписа нов договор с Олимпиакос

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Спортист номер 1 на България за 2022 година Александър Везенков възобнови контракта си с Олимпиакос. Грандът от Пирея (Атина) разгласи, че българският национал се е обвързал с клуба до 2025-а.

" 27-годишният баскетболист се срещна с президентите на Олимпиакос Панайотис и Йоргос Ангелопулос, като те си стигнаха ръцете за подписването на нов поправен договор ", оповестиха от отбора на формалната си уебстраница.

Предишният контракт на Везенков, подписан през 2021-а, бе до лятото на 2024 година. Националът облече екипа на Олимпиакос за първи път през 2018-а. Преди това той игра за тима на Барселона (Испания) в продължение на три сезона.

" Започна като страхотна опция. Бързо се трансформира в мой дом и в този момент може да се смята за част от мен и мястото, на което числя се.  Искам да благодаря на президентите на Олимпиакос, моите треньори, моите съотборници и цялата организация за доверието. Специални благодарности на моето семейство и другари, които са постоянно до мен и ме карат да реализирам повече. Искам също да благодаря на нашите страхотни почитатели за поддръжката.  Продължаваме с твърдоглав труд и примирение да реализираме задачите си. ", написа българинът в обществените мрежи.

Българинът пропусна последните два мача на отбора в края на предходната година поради контузия, а в първия си дуел за 2023-а Олимпиакос ще посрещне италианския Виртус Болоня на 6 януари с 17-ия кръг на Евролигата.

Брентфорд - Ливърпул 3:1

Клоп и компания започнаха годината със загуба

Ливърпул " стартира 2023 година със загуба, откакто отстъпи с 1:3 при гостуването си на " Брентфорд ". Мърсисайдци срещнаха въодушевен и стимулиран тим, който сътвори големи компликации на съперника си. Ибрахима Конате си вкара автогол в 19-ата минута, а Йоан Уиса добави второ попадение в 42-ата минута.

След паузата " Ливърпул " понижи с гол на Алекс Окслейд-Чембърлейн в 50-ата минута. Шест минути преди края обаче Браян Мбемо се разписа за трети път за " Брентфорд ". Освен трите попадения на домакините, още два гола на отбора на Томас Франк бяха анулирани.

Победата на " Брентфорд " разреши на отбора да се изкачи на седма позиция с 26 точки, единствено с две по-малко от " Ливърпул ", който е шести. Отборът на Юрген Клоп е хазаин на Уулвърхемтпън в среща от ФА Къп на 7 януари, а на 14-ти гостува на Брайтън в дуел от Висшата лига на Англия.

Монпелие - Олимпик Марсилия 1:2

Гостите остават на третата позиция във френското състезание

Олимпик Марсилия победи като посетител с 2:1 Монпелие в мач от 17-ия кръг на френското футболно състезание. В 47-ата минута Нуно Тавареш дада задатък на Марсилия. Португалският гений, който бе притеглен чартърен от Арсенал бе на точното място и с компактен удар не остави късмет на Омлин.

В 61-ата минута Максим Естев от домакините си означи автогол и Олимпик поведе с 2:0. В 87-ата минута Тавареш получи червен картон и Монпелие получи подтик в играта. В първата минута на добавеното време Тежи Савание понижи от дузпа за 1:2, само че до нова смяна не се стигна.

Така Марсилия остава на 3-а позиция с актив от 36 точки, до момента в който Реймс е на 14-то място със 17 пункта.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР