Спортът да бъде и култура. Да дадем шанс на всички!Международният

...
Спортът да бъде и култура. Да дадем шанс на всички!Международният
Коментари Харесай

Русенско присъствие на Международния турнир по плажен тенис Burgas Open 2022

Спортът да бъде и просвета. Да дадем късмет на всички!

Международният шампионат по плажен тенис Burgas Open 2022 ще се организира на Северния плаж на 23-ти и24-ти юли. Състезанието се провежда от един от най-старите клубове в България - "Черноморски плажен състезателен клуб Бургас " взаимно с Българската асоциация по плажен тенис, концесионера на Северния плаж, Община Бургас, другари и спонсори, оповестява.

Заявки за присъединяване се одобряват и през днешния ден, до момента такива са подали състезатели от Латвия, Украйна, Казахстан, Естония, Словакия, Русия и България. От нашата страна ще има участници от Бургас, София, Русе, Варна, Несебър и Равда и други.

Мъжките двойки към този момент са 14, женските са 6, мъже Over 50 плюс също са 6, смесените двойки са 12, а начинаещите са 10.

Състезанията ще бъдат в събота и неделя, и в двата дни те стартират в 9 часа.

Официалното разкриване е в събота. Веднага по-късно стартират срещите при мъжките и женските двойки и Over 50 плюс. Те ще приключат към 18:00 часа. Награждаването на призьорите в трите категории е към половин час по-късно.

Турнирът продължава в неделя от 9:00 часа до 16:00 часа. За оценките ще спорят смесени двойки, начинаещи и приблизително напреднали двойки.

След края на срещите ще стартира церемонията по награждаване и публично закриване на Burgas Open 2022.

В петък два часа са отделени за уроци за хора в неравностойно състояние, деца и юноши. Винаги сме работили с тях, основният уредник Константин Стоянов:

"Цяла седмица върви тази самодейност, на следващия ден отново ще има. Има доста надарени деца измежду тях.

Ще има среща на няколко генерации спортисти. Всички ще покажем кой от кого се е учил. Нашата концепция и нашата идея идеята на Българската асоциация по плажен тенис и на Международната асоциация е спорт за всички, спортът да бъде и просвета. Да дадем късмет на всички! "
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР