Споровете за опасностите и ползите от микровълновите фурни не спиратТози

...
Споровете за опасностите и ползите от микровълновите фурни не спиратТози
Коментари Харесай

Микровълновата фурна вреди: Истина или измислица?

Споровете за заплахите и изгодите от микровълновите фурни не стопират

Този въпрос е изключително настоящ за тези, които се придържат към концепциите за здравословен метод на живот и вярно хранене, написа

Според учените до края на 2020 година броят на микровълновите печки ще доближи 135 милиона.

Но какво е микровълнова фурна?

Надежден асистент в семейството или рисков зложелател, от който би трябвало да се отървете?

Изследователи стигнаха до извода, че питателните молекули се деформират при лъчение на микровълнова фурна. И в случай че човек постоянно употребява храна, приготвена по този метод, стартира развой на формиране на тумори.

През 90-те години се правят серия от проби. Така да вземем за пример американските учени съумяха да потвърдят, че храната, загрята в микровълновата, губи 97% от своята полза. А при някои участници в опита са открити злокачествени тумори. Тези обстоятелства деликатно бяха премълчани от производителите на микровълновите фурни. Швейцарец на име Ханс Улрих Хертел беше уволнен от компанията за откриване на резултатите от изследването. Изследването, оповестено от него в научно списание, шокира обществото и въпреки да не понижи търсенето на микровълнови фурни, то към този момент породи зърно подозрение в съзнанието на хората. Така или другояче, всички модерни проучвания са основани точно на проучванията на Хертел.

Микровълновото лъчение е нездравословно за организма

Всяка микровълнова фурна работи с помощта на вградения си магнетрон, който при осцилация образува микровълни, които загряват храната. Тя се нагрява заради обстоятелството, че молекулите на водата в храната резонират и създават топлота. Според актуалните учени този способ на загряване на храната я лишава от потребните ѝ свойства.

Изследване, извършено през 2010 година в Съединените щати, удостовери, че да вземем за пример загрятият с микровълнова фурна чесън губи флавоноидни антиоксиданти, които са средства за профилактика на рака. Размразяването на замразени плодове благодарение на микровълново загряване трансформирало техните глюкозидни и галактозидни фракции в канцерогени. Изключително късото излагане на сурови, варени или замразени зеленчуци трансформира техните растителни алкалоиди в канцерогени.

Установено е, че структурното разграждане, водещо до понижаване на хранителната стойност, варира общо от 60 до 90 % за всички тествани артикули, до момента в който бионаличността на витамини от група В, витамини С и Е, съществени минерали и липотропни субстанции (вещества, които предотвратяват аномалиите) е доста понижена.

В същото време модерните микровълнови фурни би трябвало да дават отговор на стандартите за сигурност, съгласно които излъчването от микровълновата фурна би трябвало да бъде не повече от 5 mmV / кв.см. Съвременните печки обаче имат по-високо равнище на микровълнова сила, което значи, че зоната за разпространяване на радиация става по-висока. Световната здравна организация (СЗО) на своя уеб страница твърди, че в случай че човек е на разстояние 50-60 см от микровълновата, тогава рискът от излагане е понижен, само че все пак остава.

Микровълновата храна води до сърдечни болести и затлъстяване

Един от водещите западни портали за здраве - YMS - посредством изследване потвърди, че микровълновата храна води до затлъстяване. Поради обстоятелството, че готвенето в микровълновата става по-бързо и елементарно, човек яде все по-често, провокирайки затлъстяване. В същото време приготвените ястия са малко потребни, в тях има голямо количество мазнини и консерванти, което от своя страна води до проблеми със сърцето и задръстване на кръвоносните съдове. Разбира се, това не е директна виновност на микровълновата печка, а един от факторите, който приказва за нейната вредност.

Проучване от 2010 година от университета в Трент приключи с извода, че микровълновата радиация визира сърцето и хората, употребяващи пейсмейкъри. Това изследване е доказано от изказването на СЗО, че сърдечните стимуланти са в действителност чувствителни към интензивността на микровълните, което значи, че хората с пейсмейкър несъмнено би трябвало да отхвърлят микровълновите фурни.

Увреждане на околната среда от микровълновата

Скорошно изследване на учени от Манчестърския университет потвърди, че при потребление на микровълнови фурни се отделя същото количество въглероден диоксид, както от няколко милиона автомобила. Трябва да се означи, че това изследване е извършено на територията на Европейския съюз, където хората са доста по-силно загрижени за екологичните проблеми. Според учени микровълните освен създават въглероден диоксид, само че и доста усилват количеството употребявана електрическа енергия, като по този метод оказват голямо въздействие върху околната среда, като се стартира от производството на гориво и приключи непосредствено с производството на електрическа енергия.

Въпреки обстоятелствата, упоменати нагоре, СЗО твърди, че в случай че употребявате микровълновата фурна строго съгласно инструкциите, следете нейната сервизност и затопляте храната в стъклени или керамични съдове, тогава микровълновата фурна ще се трансформира в благонадежден асистент. Въпреки това, предвид на обстоятелството, че има повече фактори, които удостоверяват вредата от микровълновата фурна, предлагаме следното:
Сменете микровълновата фурна с тенджера с пара: това е доста по-надежден и потребен апарат.Не купувайте „ бързи подготвени ястия “ и други сходни артикули, планирайте храненията си, гответе сами.Ако имате предпочитание да държите микровълнова фурна в дома си, не допускайте деца, бременни дами и хора, които имат сърдечни проблеми към нея, до момента в който микровълновата е включена, пробвайте се да бъдете допустимо най-далеч от микровълновата фурна, когато тя работи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР