Споровете между собствениците Mercedes-Benz и BMW кипят от десетилетия и

...
Споровете между собствениците Mercedes-Benz и BMW кипят от десетилетия и
Коментари Харесай

Mercedes-Benz или BMW втора ръка: Какво да изберем?

Споровете сред притежателите Mercedes-Benz и BMW кипят от десетилетия и едва ли ще стихнат в миналото. Почитателите на двете немски марки са подготвени да пазят на живот и гибел убеждението си, че карат най-качествената, надеждна и безпроблемна кола. Точка в препирните кой от двата признака на немското автомобилостроене е за предпочитане на вторичния пазар поставя проучване на съветския портал за търговия с използвани возила CarPrice.

Аналитиците на уеб страницата са събрали данни за над 15 000 използвани автомобила от двете марки, минали през механически обзор преди да бъдат препоръчани за продажба. Подборът включва 8 518 "мерцедеса " и 8 631 "баварки " на друга възраст.

Всяка кола е била оценена по повече от 500 критерия, след което информацията е систематизирана и всеки модел получава избран брой точки по четири параметъра: каросерия, салон, механика и съпътстващи фактори. Максималният резултат е 20 точки, които подхождат на "идеално положение ".

Като цяло по първите три параметъра по-препоръчителна марка на вторичния пазар е Mercedes-Benz. Автомобилите от Щутгарт събират бал от 11 точки против 10.91 за BMW. Експертите на CarPrice означават, че баварските модели имат по-надеждна отбрана на каросерията, до момента в който "бенцовете " се отличават с по-добро техническо положение.



Повече нюанси предлага директното съпоставяне на съответни модели на друга възраст. Mercedes-Benz ML на 3-5 години (преименуван на GLE през 2015 г.), да вземем за пример, изрично е за предпочитане пред BMW X5. Същото умозаключение може да се направи и за SUV-та, създадени преди 5-10 години.



BMW взема реванш в бизнес класа. Баварска "петица " на 3-5 година превъзхожда Mercedes-Benz E-Klasse и по техническо положение, и по външен тип. Съотношението на силите е същото и при колите от предходните генерации.



Според CarPrice купувачите, които търсят огромна първокласна лимузина втора употреба, би трябвало да извърнат повече внимание на BMW 7er на възраст 3-5 години. Употребяваните седани от модела G11/G12 набират бал от 13.25 против 12.99 за Mercedes-Benz W222.



Във възрастовата категория 5-10 години обаче S-Klasse е една концепция по-препоръчителен от BMW E65/66. Незначителното превъзходство се дължи на по-доброто техническо положение на колите от щутгартския модел.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР