Спорно кадрово решение на МВР-шефа Бойко Рашков вдигна на бунт

...
Спорно кадрово решение на МВР-шефа Бойко Рашков вдигна на бунт
Коментари Харесай

Катаджиите бесни на Рашков. Готвят бунт

Спорно кадрово решение на МВР-шефа Бойко Рашков подвигна на протест катаджиите. Служебният министър на вътрешните работи е върнал Тенчо Тенчев като шеф на КАТ-София, сигнализира Институтът за пътна сигурност в известие до медиите.

" В Института за пътна сигурност постъпиха десетки сигнали от гневни пътни служители на реда за малоумното решение на министъра на вътрешните работи за назначението от през днешния ден на лицето Тенчо Тенев за шеф на столичния КАТ. Г-н Рашков, Вие ще бъдете първият министър на вътрешните работи, който ще вдигне на протест пътните служители на реда. Вашето решение да назначите за началник на КАТ потвърдено незапознат и рисков човек демонстрира, че за вас професионализмът, достойнството и достолепието не значат нищо. Г-н Рашков, вие не сте този, за който се представяте пред българското общество. С това си ваше деяние Вие потвърждавате, че служите на непознати ползи и корупционни практики. На фона на цялостния транспортен безпорядък, който царува по българските пътища, с тази ваша заповед вие утвърждавате лобистки и незаконни практики.

Институтът по пътна сигурност упорства неотложно да преразгледате своето решение, с цел да успокоите както пътните служители на реда, по този начин и българското общество ", написаха от Института до медиите.

На 10 май Тенчо Тенев беше арестуван поради закононарушение по работа и държане на противозаконни муниции. След това беше освободен под гаранция.

Експерти обясниха пред " Хоризонт ", че за назначението на Тенев няма правна спънка, защото никой не е изискал неговото премахване досега.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР