Според учените днес средностатистическият човек консумира около 20% повече калории,

...
Според учените днес средностатистическият човек консумира около 20% повече калории,
Коментари Харесай

Полезните храни, които са абсолютно вредни, ако се консумират в неправилното време

Според учените през днешния ден средностатистическият човек употребява към 20% повече калории, в сравнение с предците му през предишния век. И макар че хората от ден на ден обръщат внимание на храната и всевъзможни диети получават огромна известност, не всеки път е елементарно да съблюдаваме разпоредбите за здравословно хранене. Консумацията на ябълки да вземем за пример в неуместно време може да ви докара съществени проблеми с червата, вместо да усъвършенства храносмилането. За благополучие, това не е комплицирана просвета, а главните правила са много лесни за следване.

Ето някои легенди по отношение на навиците за здравословно хранене и препоръки по какъв начин да изберете най-подходящото време, с цел да хапнете обичаните си храни, тъй че да извлечете оптималната изгода.

Банани

Въпреки че бананите наподобяват като превъзходен избор за началото на деня, имайте поради, че в случай че се употребяват на празен корем, могат да понижат енергийните ви равнища. Първоначално ще почувствате деятелен подтик с помощта на високото им наличие на захар, само че след няколко часа евентуално ще се почувствате изтощени и гладни още веднъж. Особено за хора с проблеми със кръвната захар е извънредно непрепоръчително да употребяват банани рано заран. Яденето на банани може също да е опасност за хора, страдащи от синдром на раздразнените вътрешности, причиняващ диария. Ако не сте подготвени да се откажете от бананите за закуска, комбинирайте ги с някои други храни, които съдържат здравословни мазнини като фъстъчено масло или кисело мляко.

Кафе

За мнозина чаша кафе незабавно след пробуждане е най-естественото нещо на света и наложително начало на деня. Всъщност е много неефикасно. Изследванията демонстрират, че потреблението на кафе преди хранене усъвършенства толерантността ни към кофеина. В първия час след събуждането тялото създава кортизол и е значимо да не се наруши този развой и естествените ни биологични процеси. Така че просто изчакайте малко и се насладете по-къснона чаша кафе. Имайте поради, че е по-добре да се придържате към целесъобразния дневен банкет на кофеин и да не пиете вечер, с цел да не си докарате бодърствуване, сърцетуптене, възприятие на тревога и безпокойствие.

Ориз

Колкото и да обичаме да похапваме суши или индийска храна след дълъг работен ден, това може да не е най-хубавият вид. Оризът съдържа комплицирани и тежки въглехидрати, които лишават доста време за асимилиране от организма. От една страна, това е добре, тъй като ни поддържа енергични дълго време, само че въпреки това, приказва за високото калорично равнище на ориза, което евентуално може да докара до увеличение на тежестта – изключително в случай че го консумирате късно вечер. Обядът е най-подходящото време да включите ориза в менюто си. Тогава метаболизмът ви работи бързо и тялото ви по-лесно ще усвои този артикул.

Захар

За предпочитане е да стоите надалеч от модифицираната захар, в случай че се пробвате да се придържате към здравословно хранене, само че от време на време е невероятно да не се поддадете на изкушението. Основната неточност, която позволяваме, е, че ядем сладкиши като лека закуска. По този метод равнищата на кръвната захар се покачват, което води до възприятие на отмалялост и раздразнителност. Ако не можете да устоите на изкушението, насладете се на десерт незабавно след главното хранене. По този метод равнището на кръвната ви захар няма да се увеличи толкоз фрапантно.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР