Според тях британските власти от два месеца подготвят правната обосновка

...
Според тях британските власти от два месеца подготвят правната обосновка
Коментари Харесай

Лондон се кани да обяви Вагнер“ за терористична организация

Според тях английските управляващи от два месеца приготвят правната аргументация за включването на ЧВК " Вагнер " в листата на терористичните организации, с цел да окажат напън върху Русия.

Присъждането на този статут на ЧВК " Вагнер " ще направи престъпно закононарушение в Обединеното кралство принадлежността към организацията, присъединяване в проведените от нея събития, изразяването на поддръжка за нея или носенето на нейни знаци.

Освен това на " Вагнер " могат да бъдат наложени финансови наказания, а на членовете на организацията може да бъде неразрешено да предявяват искове против публицисти и правозащитници в английските съдилища.

През 2021 година създателят на " Вагнер " Евгений Пригожин предявява иск пред английския съд против Елиът Хигинс, създател на " Белингкат ". Компанията " Конкорд ", благосъстоятелност на Пригожин, по-рано съобщи, че повода за желае са известията на Хигинс в Tуитър за връзката на Пригожин с ЧВК " Вагнер " и присъединяване му в осъществяването на закононарушения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР