Според Тодор Петров от „Световния македонски конгрес“ правителството на Македония

...
Според Тодор Петров от „Световния македонски конгрес“ правителството на Македония
Коментари Харесай

Световният македонски конгрес иска отлагане на Договора за добросъседство

Според Тодор Петров от „ Световния македонски конгрес “ държавното управление на Македония би трябвало да отсрочи подписването на Договора за добросъседство с България, предава македонският ефирен канал „ ТВ Нова “.
" Официалната позиция на " Световния македонски конгрес ", който е неправителствена интернационална организация, сплотяваща множеството македонци по света, е, че на македонския народ му е належащо историческо помиряване със съседите, а на Македония са ѝ нужни контракти за дълготраен мир и добросъседство с всички прилежащи страни поради резултата от Балканските войни, когато с Букурещкия кротичък контракт е осъществена окупацията на Македония и геноцид против македонския народ, само че на главните правила на интернационалното право и въз основа на суверенитет. Настоящото съглашение не дава отговор на тези критерии ", разяснява той.
" Проектът на контракт с България предрешава смяна на името на македонския народ и Македония като резултат на доминото, който ще стартира тук. Смятаме, че съглашението не би трябвало да се подписва и желаеме държавното управление с всички забележки и инструкции да отсрочи подписването ", съобщи Петров, представен от Фокус.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР