Поредна катастрофа със самолет на компанията Боинг“ модел 737 –

...
Поредна катастрофа със самолет на компанията Боинг“ модел 737 –
Коментари Харесай

Нов инцидент със самолет, 11 души са ранени

Поредна злополука със аероплан на компанията „ Боинг “ модел 737 – този път в Сенегал, пишат международните медии. Машината е аварирала още при политане, като 11 души са ранени, четирима от които – тежко. Това се случва единствено ден откакто различен аероплан на компанията, опериран от „ ФедЕкс “ катастрофира.

Машината е трябвало да извърши полет до Бамако, когато излиза отвън пистата в ранните часове на четвъртък, оповестяват от летището.

Пилотът е леко ранен, множеството от 78-те пасажери са невредими.

Летището е затворено след случая. На място са изпратени незабавни екипи, които да изтеглят хората. Властите са почнали следствие.

От „ Боинг “ не са коментирали случая, нито от компанията „ Трансеър “, които оперират машината.

Макар повода за случая към момента да не е ясна, той идва на фона на голям брой други сходни и на следствие на практиките в компанията. „ Боинг “ бяха упрекнати обществено от свои някогашни чиновници, че не съблюдават стандартите за сигурност при произвеждане.

През януари врата се откачи по време на полет от машина 737. По този случай компанията се проверява за престъпно действие.

Преди дни някогашен контрольор на „ Боинг “ съобщи, че самолетите на компанията „ постоянно напускали фабриките със съществени недостатъци “. От там отхвърлиха.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР