Според Тобиас Руоф, управляващ директор на ADAC коли под наем,

...
Според Тобиас Руоф, управляващ директор на ADAC коли под наем,
Коментари Харесай

Рентакар - резервирайте отрано и ще ви е по-евтино

Според Тобиас Руоф, ръководещ шеф на ADAC коли чартърен, обстановката на пазара на коли чартърен се е подобрила доста в международен мащаб спрямо предишното лято. Докато към момента трябваше да плащате приблизително 1212 евро на седмица през главния празничен сезон през 2022 година, тази година това е 539 евро. Това ценово равнище обаче важи единствено в случай че резервирате рано преди началото на ваканцията.

Ако желаете да вземете кола чартърен единствено на отмора, би трябвало да очаквате доста по-високи цени. „ Тогава известните по-големи категории транспортни средства може към този момент да не са налични “, споделя Руоф. Така че, в случай че си осигурите кола чартърен за лятната почивка в този момент, спестявате приблизително 22 % по отношение на предстоящата цена по време на ваканцията.

В Испания - където сега би трябвало да платите 448 евро за седмичен наем, това е даже цели 25 % по-малко от предстоящата цена през ваканционните месеци. В Съединени американски щати, най-популярната туристическа дестинация отвън Европа, той към момента е с минус 23 % при седмична наемна цена от 567 евро.

ADAC коли чартърен предизвестява за най-големите клопки на разноските:

1. Ако е допустимо, би трябвало да резервирате с интернационалните снабдители. Тук може да се одобри, че транспортните средства са механически безупречни, нямат безпределно дълъг пробег и че са спазени хигиеничните правила. Освен това тези компании за отдаване чартърен имат станции на летището и вие си спестявате дълги пътувания с такси или рейс до станцията за наемане. Всеки, който се надява на преференциална цена от дребни локални снабдители, сигурно ще бъде отчаян.

2. Денят чартърен е 24 часа: Всеки, който надвиши този интервал единствено с няколко минути, ще бъде таксуван за още един през целия ден.

3. Политиката „ от цялостен до цялостен “ контейнер е идеална: вземете с цялостен контейнер и върнете с цялостен контейнер. Това значи, че от време на време могат да бъдат спестени несъразмерни закрепени ставки за гориво и туристите заплащат единствено за фактически употребяваното гориво на естествените цени на бензиностанциите. Ако желаете да сте на несъмнено място, заредете непосредствено преди връщането на автомобила и представете касовата записка при поискване.

4. За да бъдете предпазени при тежки и леки повреди е целесъобразно да сключите цялостно каско със отбрана против кражба и без самоучастие. При всички случаи би трябвало да се застраховат и стъклата, джантите и гумите – тъй като там най-често се получават вредите.

5. Неограничените километри са стандарт за ADAC коли чартърен в чужбина. Ако казусът с други снабдители не е подобен, летовниците би трябвало да преценяват авансово какъв брой километра евентуално ще бъдат изминати - на отмора, където постоянно пътувате непринудено, това нормално е мъчно. Ако превишите включващите километри, би трябвало да се съобразите с високи разноски за спомагателен километър.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР