Според The Wall Street Journal авиокомпания Delta Airlines е започнала

...
Според The Wall Street Journal авиокомпания Delta Airlines е започнала
Коментари Харесай

Започват тестове на сателитния Starlink интернет в самолети

Според The Wall Street Journal самолетна компания Delta Airlines е почнала да тества спътниците Starlink на SpaceX, с цел да излъчва Wi-Fi на борда за своите пасажери.

Главният изпълнителен шеф на Delta Ед Бастиан съобщи пред американското издание, че самолетната компания организира " проучвателни проби " на технологията Starlink, само че не даде повече детайлности по въпроса.

SpaceX има намерение да изпрати 42 000 спътника в ниска околоземна орбита като част от задачата за покритие на цялото земно кълбо с достъп до интернет. Спътниците са предопределени за обезпечаване на широколентов интернет в отдалечени елементи на света. До момента SpaceX е изстреляла в орбита 2335 спътника.

Съобщава се, че SpaceX води договаряния с няколко самолетни компании за даване на Wi-Fi услуги в самолетите. През юни 2021 година вицепрезидентът на SpaceX за Starlink Джонатан Хофелер съобщи на срещата на върха Connected Aviation Intelligence, че компанията възнамерява да премине към търговски ползи до края на годината.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР