Според търговските данни и участниците на пазара, Япония е забранила

...
Според търговските данни и участниците на пазара, Япония е забранила
Коментари Харесай

Япония забрани доходната търговия с употребявани автомобили за Русия

Според комерсиалните данни и участниците на пазара, Япония е забранила множеството продажби на използвани коли в Русия, с което постави кол в колелата на търговия, възлизаща на близо 2 милиарда $ годишно, която процъфтяваше в сянката на глобите поради войната в Украйна.

В началото на август японското държавно управление забрани износа на всички коли, като се изключи субкомпактните за Русия, като по този метод прекъсна доходоносния канал за търговия с използвани коли от марките Toyota, Honda и Nissan за мрежа от брокери и посредством по-малки пристанища, изключително за Фушики - експортен център на Японско море.

Макар да унищожи най-големия източник на използвани коли в Русия, глобите намалиха цените на използваните коли в Япония и накараха брокерите да се борят за изпращане на коли към други райони, изключително към пазарите с десен волан в Нова Зеландия, Югоизточна Азия и Африка.

Търсенето на коли втора ръка от Япония в Русия внезапно скочи, откакто международните автомобилни производители, в това число Toyota, се отдръпнаха от активността си след нахлуването на Москва в Украйна.

До предходната година, когато глобите в други страни се стегнаха, Русия купуваше повече от една четвърт от японския експорт на използвани коли на междинна цена от съвсем 8200 $. Това е повече от два пъти по-висока цена от тази през 2020 година, когато Русия вземаше към 15% от японския експорт на използвани коли.

Тези продажби са били на път да надвишават 1,9 милиарда $ за цялата 2023 година, преди Япония да наложи личните си по-строги наказания, сочат комерсиалните данни.

Повече от половината от 303 000 използвани автомобила, импортирани от Русия през първите осем месеца на годината, са пристигнали от Япония, съгласно данни на съветската аналитична организация Автостат.

За съпоставяне през същия интервал са продадени 606 950 нови автомобила най-вече от съветски и китайски марки, сочат данните на Автостат./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР