Според статистическите данни за 2019 г., в ЕС са настъпили

...
Според статистическите данни за 2019 г., в ЕС са настъпили
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Мобилността не може да е за сметка на живота

Според статистическите данни за 2019 година, в Европейски Съюз са настъпили 23 000 смъртни случая и 120 000 души са били ранени при пътнотранспортни катастрофи. Стряскащата статистика е близка до тази от 2018 година, която регистрира неголямо усъвършенстване в продължение на няколко години.

За „ Обнови Европа “ на войната по европейските пътища би трябвало да се постави край. Това е и фокусната точка на отчета за Рамка за политиките на Европейски Съюз по отношение на пътната сигурност за интервала 2021 – 2030 година, признат през вчерашния ден от Комисията по превоз и туризъм на Европейския парламент (TRAN). Докладът прави поредност от рекомендации за реализиране на „ нулева смъртност “ и тежки пострадвания до 2050, въз основата на три стълба: по-безопасни транспортни средства, по-безопасни пътища и възстановяване на незабавната помощ.

Като докладчик за „ Обнови Европа “ по тематиката, евродепутатът Илхан Кючюк (ДПС, България) съобщи: „ Статистиката е в действителност стряскаща и не би трябвало да забравяме, че зад тези числа стоят хора, изгубени животи, разрушени фантазии. Това е неприемлива и ненужна човешка и обществена цена за подвижността. Позицията на „ Обнови Европа “ се основава на интензивни и взаимни старания за създаване на мощни европейски политики за пътна сигурност с присъединяване на заинтригувани страни, научноизследователска и иновационна поддръжка, за реализиране по-добро използване на разпоредбите и следваща реакция при произшествия, ограничения ориентирани към устойчива и безвредна подвижност в Европа. ”

„ Обнови Европа “ упорства по-специално за възстановяване на използването на разпоредбите за придвижване, знаците и сигнализацията и въвеждане на така наречен „ саморегулиращи се “, налагащи от единствено себе си, подразбиращо се държание на водачите, пътища, изключително в рискови зони, с плътност на уязвими участници в придвижването. Групата също по този начин прикани за координиране на националните подходи за пътна сигурност, в това число посредством разширение на програмата „ Обмен на пътна сигурност на Европейски Съюз “ и въвеждане на основни индикатори за успеваемост на пътната сигурност. Групата „ Обнови Европа “ упорства за повишение на осведомеността и осведомителни акции, както и за обезпечаване на ефикасна следваща поддръжка за жертвите. Не на последно място, групата приканва страните членки да обезпечат задоволително финансиране за надграждане на спешната инфраструктура за незабавни случаи, в това число и на въздушните медицински услуги, изключително във връзка с отдалечените, планински и островни райони.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР