Според справка в деловодната система на прокуратурата от 2004 г.

...
Според справка в деловодната система на прокуратурата от 2004 г.
Коментари Харесай

Сарафов нареди проверка на 25 преписки и разследвания, свързани с Мартин Божанов

Според информация в деловодната система на прокуратурата от 2004 година до сегашния миг има 25 преписки и досъдебни производства, свързани с Нотариуса, по които същият е бил страна - обвинен, жалбоподател, очевидец и други

Във връзка с голям брой отводи от формиране на досъдебно произвеждане, постановени най-вече от прокурори от Софийска районна прокуратура (СРП), както и от други прокуратури, се разпорежда обзор на всички актове с оглед определяне законосъобразността на дейностите на наблюдаващите магистрати. Обект на инспекциите ще бъдат още срочността и ритмичността на водените преписки и каузи и своевременното практикуване на пълномощия от следователите и прокурорите, показват от държавното обвиняване.

От там допълват, че по-голямата част от преписките и досъдебните производства са водени в Софийска районна прокуратура (СРП) и са по отношение на вероятно осъществявани от Божанов измами с недвижими парцели и други.

Сред преписките в СРП има и такава, която е била обект на висок публичен интерес по отношение на журналистическо следствие, по която е предписан отвод от формиране на досъдебно произвеждане. По отделени материали от същата кореспонденция в Софийска градска прокуратура през втората половина на 2023 година е формирано досъдебно произвеждане за управление на проведена незаконна група за осъществяване на имотни измами и за практикуване на незаконно въздействие върху активността на орган на власт, която е работила в интервала 2010-2020 година Работата по случая продължава, като срокът на следствие е продължен с два месеца, считано от 27.12.2023 година

50-годишният Божанов, прочут на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата за имотни измами и против който има подадени сигнали, че е заплашвал магистрати, бе убит на 31 януари към 19.20 часа в затворен жилищен комплекс, построен на мястото на някогашните дипломатически тенискортове в столичния кв. " Горна баня ".

Вчера пред публицисти в Пловдив основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев заяви, че вътрешното ведомство стартира инспекция на изказванията за частен клуб за магистрати, ръководен от убития Божанов.

" Предмет на инспекция е какъв брой време е функционирал клубът, само че ще се обясни и целият този подробност, че се е посещавал единствено от избран кръг лица с членски карти ", разясни Коцев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР