Според специалистите по разстройства на съня хората не спят достатъчно

...
Според специалистите по разстройства на съня хората не спят достатъчно
Коментари Харесай

Защо хората не спят достатъчно

Според експертите по разстройства на съня хората не спят задоволително най-много тъй като не могат да осъзнаят, че им е належащо да си почиват повече часове.

За множеството хора будното положение е опция да поработят в допълнение. Те привикват с умората и я възприемат като изцяло естествено положение.

Като приблизително възрастните хора имат потребност от 7 часа сън на нощ, с цел да се усещат бодри. Не всички обаче го вършат, по тази причина не могат да се съсредоточат на другия ден.

Ако денем се чувствате изтощени и отпаднали, в случай че ви е мъчно да следите мисълта на събеседника си, нямате предпочитание да вършиме нищо и сте раздразнителни, това значи, че ви е време да започнете да се наспивате.

Късното лягане въздейства зле върху общото положение на организма и особенно на хората, които би трябвало рано заран да стават за работа. Ако държите да работите изключително, правете го най-вече в събота и неделя, не се лишавайте от часовете за отдих.

 Защо хората не спят задоволително

Има разнообразни аргументи, които могат да повлияят върху качеството и продължителността на съня ви. Това да вземем за пример са измененията в живота ви, каквито са бракът, раждането на дете, новата работа или новото жилище.

Негативните промени, които въздействат доста зле на съня, нормално са разлъка с обичан човек, изпъждане от работа, бракоразвод, иден правосъден развой, само че най-много финансови проблеми.

Заради сходни промени можете даже да изпаднете в меланхолия. При някои хора тя се развива толкоз неусетно, че те даже не й обръщат внимание. Но измежду това депресията става техен безконечен сателит.

Депресията оказва голямо въздействие върху съня: цяла нощ не можете да заспите, от самото начало се въртите или се будите непрекъснато. Можете да лежите в леглото, без да имате предпочитание да станете от него.

Колкото по-малко спите, толкоз по-малко ви е грижа за личните си стремежи. Постепенно преставате да изпитвате предпочитание да се храните и да вършите нормалните си каузи.

Можете да прибегнете до алкохол и опиати и рискувате да изгубите интерес към естествения пълностоен и деен метод на живот. Мъжете постоянно се пробват да скрият от близките депресията. Но тя избива в най-неподходящия миг.

Вредните привички като приложимост на алкохолни и кофеинови питиета преди лягане, както и храненето през нощта и спортуването вечер също вредят на съня.

Може да има и медицински аргументи, поради които да не можете да заспите. Такива са да вземем за пример грипът, разтягането на сухожилията, неотдавнашната интервенция. Освен това разстройство на съня се получава и при епилепсия, астма, болести на сърцето или артрит.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР