Според съпредседателя на Демократична България Христо Иванов голямата тема на

...
Според съпредседателя на Демократична България Христо Иванов голямата тема на
Коментари Харесай

Христо Иванов: Парите от чекмеджетата на Борисов да стигнат до засегнатите от ковид |

Според съпредседателя на Демократична България Христо Иванов огромната тематика на тази акция е по какъв начин страната да бъде прекарана сполучливо през рецесията, подбудена от COVID-19.

“Очевидно е, че от тук нататък акцията ще мине под знака на въпроса по какъв начин след тези избори България да поеме политически курс, който да усъвършенства оправянето с рецесията и да се очертае доста по-добра вероятност. Водещ за нас е националния интерес, не популизма, търсим оценки, основани на данни и научни източници, а не на база на моментни страсти, боязън и яд ”, разяснява Иванов във видео, излъчено онлайн във фейсбук.

“Демократична България ” упорства за дълготрайно обмисляне, ясна връзка и ефикасна икономическа помощ. Това са трите неща, които Борисов не направи ”, съобщи още Иванов и прикани, “Трябва ни ръководство, което да извади парите от чекмеджетата на Борисов и да ги даде на засегнатите хора и бизнеси. “

Пулмологът и претендент за народен представител от Демократична България доктор Александър Симидчиев разясни, че картината в този момент - повишаването на новите случаи и пикът на признатите в болница и на хората в интензивни отделения, е резултат от развой, почнал преди 7 седмици.

Беше ясно, че седмица след седмица броят на инфектираните с ковид пораства и на този декор се направиха две неща, които не трябваше - отвориха се заведенията, където се срещат хора без защитни средства и по тази причина са най-рискови, и преждевременно се спря имунизацията с единствената ваксина която имаме, съобщи Симидчиев.

Той добави, че данните демонстрират по какъв начин пандемията върви с повече инфектирани, а в същото време броят на имунизираните на дневна база трагично понижава. “Това е резултат на решения, които бяха взимани няколко седмици преди този момент ”, счита той.

“Ние вървим след събитията. Това, което остро липсва в тази рецесия е водачеството - хора да застанат на една позиция, да се знае защо се борят и да се борят стабилно, устойчиво в една и съща посока, а не поредно да променяме методите ”, съобщи Симидчиев.

Той уточни, че в тази ситуация е належащо да се съблюдават ограниченията за отдалеченост и носене на защитни средства и да се организира имунизация за всички, които желаят, тъй като единствено по този начин безвредно се построява групов имунитет.

“Когато имунизацията не се случва, ние не можем да защитим освен обособените хора, а обществото като цяло и от това ще пострада и стопанската система, и доста други браншове ”, добави медикът.

За него огромният пропуск на ръководещите е неналичието на връзка, която да убеди хората в изгодите, тъй че те да могат да създадат в действителност осведомен избор дали да се имунизират. Липсата на проект за ръководство на риска при поръчката на имунизациите е другия огромен пропуск съгласно Симидчиев.

“Ако ние заложим единствено на една ваксина и нещо се случи с нея, както се случи, ние нямахме никакъв проект Б, с който да се ръководи този риск. И в този момент се постанова да се водят спомагателни договаряния и да се молим, с цел да се получат спомагателни количества ”, съобщи Симидчиев.

“Всички страни към нас - и тези в Европейски Съюз, и тези отвън Европейски Съюз, всички са с най-малко два пъти по-бърза скорост на имунизиране на популацията. Това значи, че те ще се оправят два пъти по-бързо с тази рецесия:, сподели още той. И добави, че да вземем за пример туроператорите няма да се двоумят да изключат от дестинациите си рисковите страни, а това ще се отрази и на други браншове.

“Ние призоваваме за целенасочена политика по увещание на хората, че е в техен интерес, в полза на цялото общество и стопанска система да се имунизират, само че това да става по избор. Борисов това не направи. Нито парите ще стигат стопански до хората, нито локдауните и икономическите ограничения се ползват по този начин, че да имат резултат. Д-р Хаос е името на Борисов ”, съобщи Христо Иванов.

Той уточни, че е извънредно значимо финансовите помощи да стигнат до най-тежко засегнатите от рецесията - засегнатите стопански браншове, самонаетите хора и фамилиите.

Парламентарни избори 2021
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР