Според руския космонавт Олег Артемиев на Марс вече има живот

...
Според руския космонавт Олег Артемиев на Марс вече има живот
Коментари Харесай

На Марс вече има живот

Според съветския космонавт Олег Артемиев на Марс към този момент има живот и той е изпратен от нас – автоматизираните станции и марсоходи, оповестява РИА Новости.
„ Мисля, че в действителност, съществува и той към този момент е занесен там от нас. Защото всички тези станции, марсоходи и апарати, които са дохвърчали, както и да не ги почистваме, както и да не ги обработваме или слагаме под карантина, все са донесли някои микроорганизми “, сподели той по време на телемоста с Централна Америка, проведен от Центъра „ Космонавтика и авиация “ на ВДНХ.
 Можем да следим Марс с просто око през днешния ден Можем да следим Марс с просто око през днешния ден
През тази седмица планетата Марс е в оптимални условия, с цел да бъде следена по-внимателно от астрономи, учени и дилетанти. " Червената...
" И макар обстоятелството, че Марс не е земни условия, тези микроорганизми оцеляха и стартират да се развиват, " - добави астронавтът.
Той напомни, че тестовият опит е извършен на съветския сегмент на Международната галактическа станция, което потвърди способността на микроорганизмите да оцеляват в космоса.
" Следователно,, евентуално ще открие някакъв живот, доста сходен на този на Земята, само че към този момент по-адаптиран към изискванията на Марс ", сподели астронавтът.
Артемиев извърши два галактически полета на борда на Международната галактическа станция през 2014 и 2018 година с обща дълготрайност от една година (366 дни) и извърши три галактически разходки с обща дълготрайност над 20 часа.
 Откриха солени езера под ледниците на Марс Откриха солени езера под ледниците на Марс
Италиански учени оповестиха, че са разкрили мрежа от солени езера под ледниците на южния полюс на Марс, съобщи ТАСС. Откритието може да...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР