Според резултатите на ново изследване мъжете, претърпели вазектомия, правят по-често

...
Според резултатите на ново изследване мъжете, претърпели вазектомия, правят по-често
Коментари Харесай

Повишено либидо след вазектомия - защо?


Според резултатите на ново проучване мъжете, претърпели вазектомия, вършат по-често секс. По-конкретно, процедурата освен, че не води до разреждане на половите контакти, а в противен случай – вероятността от тяхното учестяване е три пъти по-голяма за тези мъже, спрямо останалите, непретърпели вазектомия.

Изследването се е провело във Франкфурт, Германия и обхванало 294 двойки, в които мъжете са се подложили на процедурата. Според екипа 12,4 % от мъжете докладвали че вършат секс по-често , съпоставено едвам с 4,5 %, при които честотата на половите контакти е намаляла.

Съобщава се, че след процедурата мъжете дефинират половия си живот като сензитивно усъвършенстван – освен като периодичност. Те споделят, че изпитвали по-силно предпочитание и били по-доволни както от ерекцията, по този начин и от оргазмите. Повишено било цялостното задоволство от интимните контакти.

Авторите на изследването изясняват тези наблюдения с догатката, че с осъществяването на процедурата по вазектомия мъжът се освобождава от паниката, че може да възникне бременност. С понижаване на напрежението половият живот на двойките станал по-спонтанен .

Свързани публикации.. Отрекоха връзката сред вазектомията и рака на простатата 0 Либидото спада мощно при дефицит на калций 0 Мъжката потентност – поврежда ли се от колоезденето? 0

Сексуалното задоволство било усъвършенствано освен у мъжете, само че и у дамите в изследваните двойки. Те също докладвали за нараснало либидо откакто сътрудниците им са се подложили на процедурата. Обяснението тук още веднъж се свързва с освобождението от страха за пораждане на нежелана бременност.

Предишно проучване, извършено през 2015 год. разкрива, че мъжете, претърпели вазектомия, вършат секс приблизително 5,9 пъти седмично, съпоставено с 4,9 пъти за останалите .

Вазектомията е бърза, минимално-инвазивна процедура, която лишава четвърт час и носи най-висока степен на отбрана от нежелана бременност. Независимо от това, нейният безапелационен темперамент кара все по-малко двойки да се обръщат към този способ на контрацепция.

Страхът от разпад на брака, опцията за основаване на ново семейство или събиране с по-млада партньорка са измежду главните аргументи, които възпират мъжете от процедурата.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР