Инфертилните мъже са по-склонни да развият агресивенрак на простатата, показват

...
Инфертилните мъже са по-склонни да развият агресивенрак на простатата, показват
Коментари Харесай

3 пъти по-висок риск от рак на простатата при стерилитет


Инфертилните мъже са по-склонни да развият нападателен

рак на простатата
, демонстрират нови изследвания.

Тези, които не могат да имат деца по натурален път, имат 47% по-голяма възможност да развият животозастрашаващото положение от останалите. Риска се усилва и в случай че са под 50-годишна възраст.

Двете са взаимосвързани - недиагностицираните тумори на простатата пък могат да доведат до неплодородие. А ниските равнища на тестостерон биха могли да доведат до развиване и на двете положения, съгласно откривателите.

Ранният рак на простатата визира към един на всеки 1000 мъже под 50 години. А към 30% от мъжете имат проблеми с репродукцията . Тези, които търсят лекуване за плодовитостта, би трябвало да бъдат изследвани и за рак.

Резултатите от изследване са посочили, че мъжете, подложени на интра-цитоплазмено инжектиране на сперматозоид в яйцеклетката (ICSI), са със доста по-висок риск от развиване на ранен рак на простатата от тези, станали родители по натурален метод или посредством ин витро процедура.

В Швеция да вземем за пример, ICSI процедурата е непокътната за тези мъже, които не могат да заченат посредством ин витро и нормално имат доста неприятно качество на спермата.

Каква е разликата сред ICSI и общоприетата ин витро процедура ?

Свързани публикации.. Аспермия - причина за мъжко неплодородие 0 Спермограмата – едно от първите проучвания при неплодородие 0 Д-р Явор Владимиров: Значително се усъвършенстваха методите за диагностика на безплодието през последните години 1

Процедурата ICSI е сходна с класическото ин витро оплождане, с тази разлика, че благодарение на микроманипулаторна система се избира един сперматозоид, който се инжектира в цитоплазмата на яйцеклетката.

Световните стандарти одобряват, че една двойка страда от стерилитет, в случай че в продължение на две години не настъпи бременност , като не са употребени контрацептивни способи и лекарства. При съвсем половината от тези двойки повода е при мъжа.

Безплодието на мъжа може да бъде от два вида: нарушаване на опцията за сексуален акт и такова, дължащо се на нарушаване на оплодителната дарба при непокътната дарба за сексуален живот.

Лечението на фертилността може да се употребява като скрининг инструмент за диагностициране на рак на простатата , съгласно откривателите.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР