Честото купонджийско пиене може да се разглежда като рисков фактор

...
Честото купонджийско пиене може да се разглежда като рисков фактор
Коментари Харесай

Високо кръвно се получава и от пийване по купоните


Честото купонджийско пиянство може да се преглежда като рисков фактор за високо кръвно , излиза наяве от изследване на Университетското учебно заведение по сестринство „ Вандербилт “ в Нашвил, Тенеси, Съединени американски щати. При младите мъже, които постоянно използват алкохол по купоните, се следи повишение на систолното налягане и общия холестерол. Пийватенот по събирания не минава „ безнаказано “ и за младите дами, при които учените записват повишение на кръвната захар, което се преглежда като причина за развиване на захарен диабет.

Този извод не е за подценяване поради, че резултатите от изследването на доктор Мариан Пиано е оповестено в Journal of the American Heart Association. Екипът и взима данните от национално представително изследване U.S. National Health and Nutrition Examination Survey.

За задачата е прегледана събраната информация за 4710 души на възраст сред 18 и 45 години в интервала 2011 – 2014 година Средно с 10 пункта по-високо е систолното кръвно налягане и стойностите на общия холестерол при младежите и токлото по-високи стойностите на кръвната захар при девойките , удостоверяват от Американската сърдечна асоциация.

Под купонджийско пиянство откривателите схващат консумирането на 7-8 напитки за една вечер, когато то се случва по-често от един път на месец.

Свързани публикации.. Високото кръвно налягане кои органи поврежда? 0 Високо кръвно налягане при мъжете 0 Кръвна захар - демонстрира нарушавания в обмяната на въглехидратите 0

Рискът за здравето не е за подценяване сигнализират специалистите, защото вероятността от инфаркт и инсулт , в случай че високото кръвно не се профилактира е огромна. Досега пийването по купоните понякога се приемаше по-скоро като умерена форма на консумация на алкохол, само че явно рекомендациите би трябвало да се актуализират, разясняват от американските кардиолози.

Независимо дали тези рекомендации са публични или не още би трябвало да се следи освен количеството и честотата на използвания алкохол, само че и доста по-прецизно съотношението количество/честота.

Сърдечносъдовите болести са водещите болести за летален край освен при американците, само че и за нас българите – в 65% от случаите. Високото кръвно все по-често се среща при младежи. Тревожен факт е, че долната възрастово граница за инсулт и инфаркт също непрестанно пада.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР