Депресията и проблемите на съня са силно разпространени заболявания, които

...
Депресията и проблемите на съня са силно разпространени заболявания, които
Коментари Харесай

Необходимост от скрининг на мъжете за урологични проблеми


Депресията и проблемите на съня са мощно публикувани болести, които постоянно са комбинирани с други медицински нарушавания. При мъжете такива медицински нарушавания са тясно свързани с редица урологични положения като еректилна дисфункция и проблеми с простатата .

В ново ретроспективно изследване, извършено от Калифорнийския университет, Ървайн, 124 пациенти, посещаващи клиники за мъжко здраве, са помолени да попълнят три урологични въпросника и четири неурологични, касаещи цялостното ментално положение на изследваното лице. След това резултатите са оценени в допълнение с клиничната история на пациента и обвързваните с него лабораторни стойности посредством унивариантен и многовариантен разбор.

Ето какво демонстрират и резултатите:

Проучването открива, че рискът от меланхолия и проблеми със съня са най-често срещани измежду

по-възрастните и измежду тези, които се отличават с наднормено тегло или са имали "симптоми на долните пикочни пътища ".

Като допълнение към горните данни, други, наранени от коморбидните положения, са мъжете с хипогонадизъм - положение, засягащо репродуктивната система, при което тялото не създава задоволително мъжки полови хормони като тестостерон.

Лека до тежка меланхолия е регистрирана при 38,6% от групата. 55,2% от изследваните лица са посочили средно-висок риск от сънна апнея (потенциално съществено нарушаване на съня, при което дишането неведнъж стопира и започва), а при 18,1% се следи умерено до тежко бодърствуване. Резултатите също по този начин демонстрират, че към 22,5% от извадката имат високо кръвно налягане , 15% имат съдово заболяване и 13,3% имат диабет .

Не на последно място, към половината мъже (47,9%) са изкарали умерено до тежко равнище във в въпросника за еректилна дисфункция , както и 2 от 5 (42,9%) във въпросника за признаците на простатата . Свързани публикации.. Инфертилитет и меланхолия при мъжете 0 Откриха изненадваща причина за меланхолия при мъжете 0 Повечето мъже ще са стерилни до 2060 година 0

Урологичните проблеми са постоянно срещани и до момента в който някои просто идват и си отиват, доста от тях са хронични и могат да обиден качеството на живот на мъжа. Импликациите за здравната процедура обаче

са също толкоз значими, колкото и за мъжкото здраве.

"Уролозите не са особено подготвени в медицината на съня или по какъв начин да подходят към депресията “, означават откривателите. Поради тази причина е нужно да се предизвиква скрининг на мъжете, посещаващи клиниките за мъжко здраве.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР