Според публикацията за изпълняващ длъжността главнокомандващ е назначен командващият Северния

...
Според публикацията за изпълняващ длъжността главнокомандващ е назначен командващият Северния
Коментари Харесай

Москва смени главнокомандващия на военноморския флот след украинските удари в Черно море

Според обявата за изпълняващ длъжността главнокомандващ е назначен командващият Северния флот Александър Мойсеев.

" Фонтанка " твърди, че назначението на Мойсеев " към този момент е обявено на персоналния състав ". " Адмирал Николай Евменов към момента попада на уеб страницата на Министерството на защитата като главнокомандващ, само че в Адмиралтейството мнението е изрично - той няма да се върне на поста си ", се споделя в обявата.

За оставката на Евменов заяви и в. " Известия ", като се базира на свои източници.

Пресслужбата на Военноморските сили не разяснява оставката на Евменов.

Смяната на главнокомандващия на съветския военноморски флот не е оповестена публично.

Николай Евменов е висш главнокомандващ на Военноморските сили на Русия от май 2019 година След началото на пълномащабната съветска инвазия в Украйна Евменов попадна под наказания от страна на Съединени американски щати, Европейския съюз, Обединеното кралство и други страни.

Все още няма публична информация по този въпрос. Твърди се, че на негово място краткотрайно е назначен адмирал Александър Мойсеев, който преди този момент командваше Северния и Черноморския флот.

През 2011 година тогавашният президент на Русия Дмитрий Медведев удостои Мойсеев със званието " воин на Русия " за сполучливи изстрелвания на ракети. Преди това е бил капитан на подводница.

През последните месеци Украйна съумя да потопи няколко съветски кораба в Черно море с морски дронове. Последният от тях беше удар по патрулния транспортен съд " Сергей Котов " през нощта на 5 март.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР