Според прокуратурата за девет години незаконно са били построени над

...
Според прокуратурата за девет години незаконно са били построени над
Коментари Харесай

Арестуваха 14 души за корупция и незаконно строителство в Косово

Според прокуратурата за девет години нелегално са били издигнати над 100 здания

Полицията в Косовоарестува през днешния ден 14 души при акция в границите на следствие, обвързвано с корупция и нелегално строителство в ски центъра Брезовица, заяви главната прокуратура в Урошевац, съобщи Танюг, представена от.

В прессъобщението се показва, че огромен брой къщи и други постройки са претърсени на разнообразни места в Прищина, Урошевац, Вучитрън, Липян и Витина. Допълва се, че в претърсените здания са открити и конфискувани пари, коли, оръжия и разнообразни документи, оповестява Клан Косова. На обвинените е постановена мярка " задържане под стража " за период от 48 часа по съмнение за осъществени незаконни действия като изнудване, укриване на налози и насила.

Според прокуратурата от 2013 година до 2022 година в ски центъра Брезовица са били нелегално издигнати над 100 здания, за чието създаване са платени над два милиона евро подкупи. Първият обвинителен акт, импортиран през 2020 година, включва 11 лица, най-вече общински чиновници, строителни бизнесмени и притежатели на противозаконни постройки.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР