Според прокуратурата той и собственикът на фирмата, получила финансирането, са

...
Според прокуратурата той и собственикът на фирмата, получила финансирането, са
Коментари Харесай

Мехмед Дикме: Държавата Конфискува Имотите На Тези Българи!

Според прокуратурата той и притежателят на компанията, получила финансирането, са показали погрешни данни, с цел да си обезпечат пари по европроект в размер на близо 400 000 лв..

По думите на Дикме главният провинен за злоупотребите е контролиращият орган в лицето на Държавен фонд " Земеделие ".

" Фонд " Земеделие " позволи необмислено да се строят къщи, за които в случай че авансово бяха направени плановете и анализите, щяха да схванат, че това са къщи за персонално прилагане, а не за публично. Например можеш за 300 000 евро да си направиш къща и по програмата да ти върнат 200 000 евро. Tака си правиш една райсkа къща ", сподели още той.

Ексминистърът изясни, че се връщат до 70% от вложените средства.

Той разяснява особено и случая с къщата за посетители на Александър Манолев. Според Дикме там става дума по-скоро за корист със служебно състояние. КПКОНПИ и прокуратурата в действителност би трябвало да го ревизират, счита той.

" Проблемът е и в употребата на тези къщи. Прокуратурата след инспекцията не може да повдигне обвиняване на тези хора, които към сегашния миг не употребяват къщите (за публично ползване), тъй като не са направили някакво закононарушение. Престъпление ще бъде в случай че не са спазили процедурата и за взели непозволено дотацията ", сподели още той.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР