Според прогнозата на ООН Русия тази година ще стане една

...
Според прогнозата на ООН Русия тази година ще стане една
Коментари Харесай

“Икономиката ни се руши”: Европа е бясна заради руските успехи

Според прогнозата на Организация на обединените нации Русия тази година ще стане една от дребното страни от Г-20 с позитивна икономическа динамичност. В Европа изпаднаха в обезсърчение: „ локомотивите “ са в криза, основните показатели потънаха до най-малко. Франция разгласи колапса на стопанската система си, а Германия беше наречена „ най-слабото звено “ в Европейски Съюз.

Максимална височина

Според С&П показателят ПМИ в производството в Русия се е повишил до 54,5. През август беше 52,7. Ако е над 50, промишлеността се ускорява, под 50 отслабва. В Русия има растеж за седми следващ месец.

Както означават анализаторите, това значително се дължи на вътрешното търсене. Заетостта в действителния бранш нараства с най-бързите темпове от 23 години насам. С&П също записва внезапно усъвършенстване в изискванията на работа.

Тази динамичност е разследване от увереното пригаждане към външните ограничавания, процесът протича по-бързо от предстоящото. Развиват се производството, строителството, търговията на едро и дребно.

Зареждане на най-много

Според “Росстат ” през август производството се е нараснало с 5,4% на годишна база. От април-май промишлеността остава на 110% от равнищата от 2020 година

Банката на Русия оповестява: през второто тримесечие потреблението на индустриалния потенциал доближи 81% - това е исторически най-много. Предишният връх беше 80,3 през първото тримесечие. Най-добри са индикаторите в добивните предприятия (82,6), преработващата индустрия (75,6) и строителството (77,7).

Фабриките усилват оборота си и модернизират производството „ в подтекста на пренасочване към вътрешното търсене и усилване на стратегиите за заменяне на вноса “, изясни Централната банка. Съответно нараства капиталовата интензивност.

Рекордът е регистриран и в Института за икономическа политика “Егор Гайдар ”. Въз основа на резултатите от две тримесечия междинното натоварване е 76,7% (миналата година беше 76,5). Водещи са производството на хартия и произведения от хартия - 83.6, текстил и облекло - 81.5.

Вносът се замества интензивно от локални компании.

През първото полугодие нараства производството на компютри, електронни и оптични артикули - със 71,6 на 100, коли, ремаркета и полуремаркета - 51,7, подготвени железни произведения - 45,8, мебели - 34,3, електрооборудване - 32,1, облекло - 44.

Оттеглянето на западните марки даде добър подтик на леката индустрия. Производителите на перилни препарати и козметика, облекло, храни и храни за животни усъвършенстваха представянето си.

Развиват се логистиката и товарните транспорти. След като задграничните петролни търговци отхвърлиха да транспортират съветски нефт заради опасения от вторични наказания, поръчките от корабните компании се усилиха доста.

Мощен спад

В Европа обстановката е друга. ПМИ на Англия падна до 46,8 през септември (48,6 през август). Така е от най-малко две години и половина. Секторът на услугите е измършавял и производството е намаляло.

Икономическата интензивност спада, установи С&П. Рецесията е „ все по-вероятно “. Брутният вътрешен продукт загуби 0,4 % през тримесечието и спадът занапред набира скорост.

В Германия, съгласно отчет на Института за стопански проучвания към Мюнхенския университет, показателят понижава от април. В строителния бранш - най-малко от януари 2009 година Компаниите признават, че бизнес обстановката се е влошила. А настроението е извънредно песимистично.

Германската стопанска система е в криза. Брутният вътрешен продукт през първото тримесечие понижава с 0,3 на 100 по отношение на четвъртото тримесечие на 2022 година (когато също беше минус 0,5).

Най-вероятно нищо няма да се промени към по-добро през третото тримесечие, защото промишлеността не пораства и частното ползване има малко въздействие, оповестява “Бундесбанк ” в своя септемврийски стопански отчет.

Както отбелязва английският “Телеграф ”, Германия се трансформира в „ най-слабото звено “ на Европейски Съюз. Показателят за цялата еврозона е 43,4 пункта. Причините за спада са скачащите цени на силата, стремглаво възходящата инфлация и лихвите на ЕЦБ.

Във Франция като цяло оповестиха „ колапс “, обвинявайки европейските управляващи за това. Както напомни водачът на партията на патриотите Флориан Филипо, напълно неотдавна финансовият министър Бруно Льо Мер „ даде обещание колапс на съветската стопанска система “, само че вместо това френската се срина.

„ В Русия през 2023 година Брутният вътрешен продукт ще нарасне с 1,5 %, а в еврозоната с 0,8 “, възмути се политикът.

Растежът ще се форсира

През септември интернационалните институции още веднъж коригираха прогнозите си за Русия. Доклад на Организацията за икономическо съдействие и развиване предвижда стопански напредък от 0,8% през 2023 година и 0,9% през 2024 година Международният валутен фонд към този момент промени оценките си три пъти тази година: през януари те одобриха плюс 0,3 %, в този момент е единствено един % и половина. През 2024 година - 1.3.

Според Организация на обединените нации през 2023 година Русия ще стане една от дребното страни от Г-20, чието икономическо развиване ще се форсира. Това беше обявено на Конференцията за търговия и развиване.

Анализаторите на главната интернационална организация предвидиха нарастване на Брутният вътрешен продукт с 2,2% през тази година и 2 на 100 през идната.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР