Според Продължаваме промяната“ (ПП) служебното правителство спира достъпа на АЕЦ

...
Според Продължаваме промяната“ (ПП) служебното правителство спира достъпа на АЕЦ
Коментари Харесай

Отровно обвинение. ПП плаче на кого сме били роби

Според „ Продължаваме промяната “ (ПП) служебното държавно управление стопира достъпа на АЕЦ „ Козлодуй “ до различното гориво. Това се показва в позиция на партията, изпратена от пресцентъра ѝ. Повод за мнението е решение на служебното държавно управление от през вчерашния ден, с което се анулира решение на предходния кабинет от 13 юли 2022 година, обвързвано с доставките на нуклеарно гориво за АЕЦ “Козлодуй “.

„ Продължаваме промяната “ е обезпокоена от последните дейности на служебното държавно управление, които заплашват енергийната сигурност и самостоятелност на България, декларират от партията, съобщи Българска телеграфна агенция.
-->
В цялостно несъгласие с причините за обезпечаване на конкурентна среда, служебното държавно управление на практика стопира достъпа на българската АЕЦ до различното гориво и слага страната според от обичайния снабдител ТВЕЛ (Руска федерация), написа в позицията на Политическа партия.

Според партията дейностите на служебното държавно управление заплашват енергийната сигурност и самостоятелност на България. От Политическа партия напомнят, че гориво за реакторите, които се употребяват в АЕЦ „ Козлодуй “, създават и две европейски компании – „ Уестингхаус “ (Швеция) и „ Фраматом “ (Франция). „ България може да изпита следствията от анулацията на решението на кабинета „ Петков “ в идващите 2 години, когато запасите от нуклеарно гориво за АЕЦ ще бъдат изчерпани “, се добавя в позицията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР