Според премиера Бойко Борисов държавата може да подпомогне туризма чрез

...
Според премиера Бойко Борисов държавата може да подпомогне туризма чрез
Коментари Харесай

Борисов: Може да субсидираме чартърните полети

Според премиера Бойко Борисов страната може да подкрепи туризма посредством субсидиране на чартърните полети, каквато процедура има в Гърция, Хърватия, Турция.

" Очаквам от НСОРБ, Министерството на туризма и локалните управляващи проект по какъв начин страната може да подкрепи туризма със субсидиране на чартърни полети. Трябва обаче да има благоприятни условия за облага. Няма смисъл данъкоплатците да дават и отново да сме на загуба ", съобщи министър-председателят в черноморския комплекс " Албена " при откриването на нова мултифункционална конферентна зала в Албена.

По думите му страната може да задели десетина-петнадесет милиона лв. и да подели разноските за чартърите с локалните управляващи.

Борисов добави, че различен огромен тласък за туризма ще бъде доизграждането на автомагистрала " Хемус ", която ще докара повече летовници на Северното Черноморие. С цената на всичко до 2021 година на всички места по трасето ще строим, ще асфалтираме и ще има подготвени прави, сподели Бойко Борисов.

Премиерът дружно с финансовия министър Владислав Горанов и ръководители на курорта прерязаха лентата на новата зала " Перуника хол " на 50-ата годишнина от откриването на " Албена ". Новата зала, която има потенциал от 1000 места, ще бъде център на конгресни, културни и спортни събития.

Курортът Албена е открит на 24 август 1969 година като един от най-модерните курортни комплекси в Източна Европа. През 5-те десетилетия на съществуването си той е устоял на презастрояването и е запазил всичките си зелени пространства. Работи през 4-те годишни сезона. В наши дни е един от желаните фамилни курорти, само че развива и състезателен, и конферентен туризъм, в сходство със международните трендове.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР