Според прехваната от специалните служби на Нигерия преговори между ислямисти,

...
Според прехваната от специалните служби на Нигерия преговори между ислямисти,
Коментари Харесай

Нигерийски вестник: Главатарят на Боко Харам е убит

Според прехваната от специфичните служби на Нигерия договаряния сред ислямисти, ръководителят на групировката Абубакар Шекау е бил погубен. Такава информация разгласява през днешния ден нигерийският вестник „ Daily Nigerian ”, базирайки се на националното разузнаване, предава БГНЕС.
Според получената от нигерийските служби за сигурност информация Шекау е умрял на 19 май по време на престрелка в североизточната част на страната с бойци от Ислямска страна в Западна Африка, която е част от Ислямска страна. Твърди се, че специфичните служби са получили удостоверение и от очевидци.
 Водачът на джихадистите от „ Боко Харам ” ранен след опит да се самоубие Водачът на джихадистите от „ Боко Харам ” ранен след опит да се самоубие
Лидерът на " Боко Харам " Абубакар Шекау е тежко ранен, откакто се опита да се самоубие, с цел да избегне залавянето по време на конфликти...
Миналата седмица няколко медии оповестиха, че Шекау е тежко ранен, само че в този момент нигерийските специфични служби вършат извода, че е умрял. Досега нигерийските управляващи четири пъти съобщаваха за гибелта на Шекау, само че всякога той се появяваше още веднъж. Според разузнаването, Шекау дружно с дребен отряд е бил обкръжен в скривалището си в гората Самбиса, само че е отказал да се съобщи и опитал да се самоубие.
Ислямистката терористична формация Боко Харам породи през 2002 година и членовете ѝ си сложиха за цел да завладяват властта в Нигерия. От 2009 година групировката мина към дейни терористични дейности и стартира да основава свои бази и в прилежащи страни. По данни на Организация на обединените нации, от ръцете на терористите на Боко Харам единствено в Нигерия през последните 10 години са починали 35 000 индивида. През 2013 година Съединени американски щати оповестиха премия от 7 млн. $ за залавянето на Шекау.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР