Според последните твърдения на Федералната служба за сигурност на Русия,

...
Според последните твърдения на Федералната служба за сигурност на Русия,
Коментари Харесай

Куп противоречия в руските версии за взривяването на Кримския мост и българската следа

Според последните изказвания на Федералната работа за сигурност на Русия, взривното устройство, употребявано на Кримския мост, е тръгнало от Одеса при започване на август към българското пристанище в Русе. Маршрутът минавал и през Грузия и Армения.

В двете версии на съветските служби за взривяването на Кримския вост има редица несъгласия, предава Българска национална телевизия.

Следственият комитет на Руската федерация твърди, че камионът, взривен на моста, е минавал през България. Безспорно е открито, че той в никакъв случай не е влизал в нашата страна и това беше публично декларирано от нашето държавно управление. Днес съветската Федерална работа за сигурност излезе с друга версия.

Противоречията са още в първата версия, в която се говореше за камион, а след това - за рейс. Днес в РИА " Новости " разгласиха поредно видеоматериали на хипотетичния камион, в които също има голям брой несъответствия - забележими на пръв взор.

 

 01_1

 

На едната фотография има две оси, на другата - една. Във видеото има аварийна гума в края на ремаркето, а на скенера такава липсва. Такива има и в изказванието, че камионът се движи от България към Грузия, Армения, Северна Осетия и Краснодарския край. Само че Армения не граничи нито с Русия, нито със Северна Осетия.

 

 02_1

Освен това, този камион в никакъв случай не е бил в България, не се движил по българските пътища и не е прекосявал през нито едно българско пристанище.

" Българските служби си свършиха работата. Знаете и позицията на Министерски съвет, която излезе и беше безапелационна. Още през вчерашния ден всички материали и документи са предадени на прокуратурата. Така че оттук насетне всевъзможни въпроси, апелирам да отправяте към нея, тъй като изнасянето на информация във връзка с тези документи може да става само от прокуратурата, на която се предадени материалите ", съобщи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

Първо се твърди, че потегля от пристанище Одеса и стига до Русе. Това няма по какъв начин да стане, тъй като контейнеровоз не може да премине през делтата на Дунав и да стигне до Русе.

 03_2

Още по-малко при започване на август, когато равнището на Дунав беше сериозно ниско и комерсиалното мореплаване беше съвсем блокирано. Цитираната от ФСБ компания - " Балтекс Кепитъл ", не е записана в българския търговски указател, само че от осем години има склад в най-големия логистично-индустриален център в Русе.

" Имат все още Балтекс мисля, артикули при нас, само че нали ви споделям - информация повече от службите, когато излезе резултатът ", разяснява Георги Стоилов – изпълнителен шеф на Свободна зона – Русе.

Международната спедиция на товара е осъществена от компания " Тива ком ". Управителят ѝ Валери Илиев изясни, че не става дума за камион, а за резервоар със строително фолио, който са обработили единствено по документи, тъй като е бил запечатан. Той напълно удостовери формалната позиция на България по случая.

" Тази стока, която ние сме обработили, тя е тръгнала от Украйна, минала е през Румъния и отсам е траяла пътя си за крайното си местонахождение. Това е. Точка. Това, което излезе като известие от нашето държавно управление, това е самата истина. Няма никакво присъединяване на България като страна в този развой ", съобщи Валери Илиев – шеф на спедиторска компания " Тива ком ".

От логистично-индустриалния център в Русе са дали на службите всички налични документи и видеозаписи.

А от инспекцията на нашите служби излиза наяве, че товар с сходни характерности е минал през страната ни в директен режим. У нас е влезнал въпреки това членка на Евросъюза, бил е в запечатан резервоар и под митнически контрол. Напуснал е страната 17 септември през пристанище Бургас към страна, друга от Русия.

Контейнерът, в който е бил този товар, не е бил на взривения камион. В момента се намира в склад на спедиторска компания в друга страна, която също не е Русия. Т.е., връзка сред България и гърмежа на Кримския мост няма и не може да се търси.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР