Кампания Книги за смет се провежда днес в Пловдив. Градът

...
Кампания Книги за смет се провежда днес в Пловдив. Градът
Коментари Харесай

Кампания Книги за смет се провежда в Пловдив

Кампания " Книги за боклук " се организира през днешния ден в Пловдив. Градът е хазаин на самодейността за 11-та поредна година.

Мотото на събитието, което е отдадено на българската писменост, е " Буквите, които ни свързват ". За да се снабди с книга по желание, всеки би трябвало да съобщи един кг годни за преработване пластмасови боклуци.

Кампанията, която се радва на огромен интерес от жителите на Пловдив, ще продължи до 13:00 часа на площад " Централен ".

Симеон Василев - представител на уредниците: " За първи път стартирахме поредност от книги, отдадени на българската писменост, като тук към този момент могат да бъдат открити А, Б, В, Г и Д, като на всяка една от буквите дава отговор надлежно произведение. Идеята е след години всеки да може да събере в библиотеката си цялата българска писменост. "

Валерия Ушева: " Има две доста хубави дела, поради които си коства, първата е че ще помогнем за екологичното преработване на пластмасата, която задушава земята към този момент толкоз години и втората, доста хубава също, че ще получим още една опция да обогатим библиотеката си. "

Теодосия Ушева: " Защо би трябвало да се изхвърля разделно - тъй като другояче ще се натрупа прекалено много отпадък и планетата ни ще се замърси. "


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР