Според партия Възраждане“ награждаването на посланика на Украйна в България

...
Според партия Възраждане“ награждаването на посланика на Украйна в България
Коментари Харесай

Костадинов се разбесня: Цинично е Радев да награждава Москаленко, изнасял е секретни данни

Според партия „ Възраждане “ награждаването на посланика на Украйна в България с медал „ Мадарски конник “ от президента Румен Радев е цинично.
„ Нека не забравяме, че дейностите на Виталий Москаленко биха могли да се възприемат като отбрана за режим на военнопрестъпници. Той се е изказвал неведнъж извънредно надменно за българската страна и е изнасял секретни данни за броя и количеството на българското тежко въоръжение “, уточни водачът на партията Костадин Костадинов, предава Bulgaria ON AIR.
„ Нека не забравяме, че военнопрестъпният режим в Украйна от години нарушава правата на българите там. А неонацистите в Украйна унищожават българските монументи от години, изгориха жив един българин в Одеса, нападнаха българин – общински консултант в Белгород, който в резултат на нападението загуби едното си око. Да не приказваме, че сега българи и български жители са принудително мобилизирани в Украйна и са употребявани за „ пушечно месо “ на фронта “, безапелационен е Костадинов.
Орден „ Мадарски “ конник е третият по старшинство в наградната система на страната ни. С него се награждават непознати и български жители за изключително огромни заслуги за установяването, укрепването и развиването на двустранните връзки с Република България.
„ Румен Радев, чието държавно управление ръководи към този момент повече от половин година посредством министър-председателя, назначен от него, вместо да награждава посланика на Украйна в България, дано вземе ограничения за отбрана на българите там “, добави водачът на „ Възраждане “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР