Според описанията в дебелите учебници по анатомия човешкото тяло е

...
Според описанията в дебелите учебници по анатомия човешкото тяло е
Коментари Харесай

10 тайни, които човешкото тяло крие

Според описанията в дебелите учебници по анатомия човешкото тяло е построено от разнообразни типове тъкани, които групирани по избран метод, построяват обособените органи, а те от своя страна, според от функционалностите, които правят, се сплотяват в разнообразни системи от органи.

Тъканите в човешкия организъм са: съединителна, епителна, нервна и мускулна. На външен тип човешкото тяло се състои от глава, врат, туловище (включващо гръден панер, коремна и тазова област), ръце и крайници. С две думи човешкото тяло е комплицирано и мъчно за разказване. То обаче е и много занимателно, като крие някои доста любопитни секрети, които може да използваме в разнообразни обстановки. Ето 10 от тях, разкрити от сп. „ Обекти “.

1. Ако ви се гади , може да спрете рефлекса си за това, като стиснете мощно лявата си ръка в пестник по този начин, че палецът да е под другите пръсти.

2. Ако едвам чувате какво ви приказва някой на шумно празненство или по телефона, използвайте дясното си ухо. То по-добре възприема бързия диалект. Лявото пък е по-подходящо за слушане на музика.

3. Ако ви сърби гърлото, почешете ушите си .

4. Трудно умножавате по 9? Вдигнете двете си длани напред и свийте пръста, отговарящ на едноцифреното число, което ще умножите по 9. Броят на пръстите отляво на свития пръст е първата цифра от отговора, а този на пръстите отдясно – втората.

5. Мъчите се да видите нещо по-добре? Съберете пръсти, тъй че да остане дребна дупчица. Погледнете през нея. Готово – вълшебни очила !

6. Учени са открили, че позата, която ви дава максимален късмет да ви обслужат първи в бара , е да стоите право против него и да гледате непосредствено към движещия се барман.

7. Вдигнете дясното си ходило на няколко сантиметра над пода и започнете да го въртите по часовниковата стрелка. После очертайте 6 във въздуха с десния си показалец. Кракът ви незабавно ще стартира да се движи назад на часовниковата стрелка и не можете да извършите нищо, с цел да го спрете. Това става, тъй като лявата страна на мозъка ви, която управлява дясната половина на тялото, дава отговор и за ритъма и не може да се оправи с две срещуположни придвижвания, които се правят по едно и също време.

8. Ако се боите от игли , кашляйте принудително, до момента в който ви инжектират. Смята се, че това облекчава болката. Дълбоката, ритмична кашлица е и това, което би трябвало да вършиме, в случай че усетите, че получавате инфаркт. Лекарите твърдят, че това ще усили шанса ви да се спасите.

9. Ако усещате „ иглички “ в изтръпналите си ръце, започнете да клатите глава отляво надясно.

10. Как да засилите метаболизма си с 12 % , до момента в който ходите? Просто дръжте ръцете си неподвижни до тялото!

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР