Според обвинението тя превеждала парите в сметката на съпруга сиСофийската

...
Според обвинението тя превеждала парите в сметката на съпруга сиСофийската
Коментари Харесай

Обвиниха банкерка в присвояване на над 200 000 лева от сметки на клиенти

Според обвиняването тя превеждала парите в сметката на брачна половинка си

Софийската градска прокуратура упрекна някогашна банкова служителка за това, че е присвоявала пари в изключително огромни размери от клиенти.

44-годишната А.Л. работила в банката от 2006 година до 2018 година През това време била на разнообразни позиции. От 2012 година до 2018 година заемала длъжността „ старши финансов съветник – премиум клиенти “ в „ Главен офис – София “ на банката. Обвиняемата имала отговорности да следи и проучва потребителския портфейл, да следи и ръководи доходността на всеки клиент в портфейла, да дава съвещания на премиум клиентите и други За осъществяване на отговорностите си А. Л. имала непрекъснат достъп до банковите сметки на клиентите и била оторизирана да прави транзакции с наличните парични средства.

Според държавното обвиняване има доказателства, че в интервала от май 2012 година до май 2014 година обвинената направила транзакции от сметки на премиум клиенти към сметката на брачна половинка си. По този метод А. Л. присвоила непознати пари в общ размер на 15 475,64 лева, благосъстоятелност на банката. Обвиняемата направила присвояванията в качеството си на длъжностно лице – „ старши финансов съветник – премиум клиенти “ в „ Главен офис София “ на банката, а парите ѝ били поверени да ги ръководи. Присвояването е осъществено с общо 6 действия в изискванията на продължавана незаконна активност, се споделя в известието. Повдигнато и е обвиняване.

Събрани са и доказателства, съгласно прокуратурата, за това, че в интервала от юли 2016 година до март 2018 година А. Л. правила транзакции от сметки на премиум клиенти към сметката на брачна половинка си, както и към сметките на двама негови сътрудници, които авансово били дали единодушие за това. След постъпване на сумите по сметките им, двамата сътрудници теглили преведените им пари и ги давали на брачна половинка на обвинената, като дребна част от парите оставала за тях. Така обвинената присвоила непознати пари в общ размер на 188 500 лева, благосъстоятелност на банката. Обвиняемата направила присвояванията в същото длъжностно качество, а парите ѝ били поверени да ги ръководи. Присвояването е осъществено с общо 14 действия в изискванията на продължавана незаконна активност. Тъй като е в изключително огромни размери закононарушението съставлява изключително тежък случай,, считат от прокуратурата. И по него е повдигнато обвиняване.

На 06.11.2018 година обвинената и брачният партньор ѝ сключили с банката съглашение, с което обвинената се задължила да възвърне на банката 230 792,28 лева, като е учредила ипотека върху неподвижен парцел за застраховане на вземането.

Разследването по случая е осъществено от Главна дирекция „ Национална полиция “-МВР под управлението и надзора на СГП.

Обвиняемата А. Л. е на 44 години, с висше обучение, неосъждана.

Предстои разглеждане на делото в съда.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР