Според неназовани дипломатически източници, държавният секретар на Съединените американски щати

...
Според неназовани дипломатически източници, държавният секретар на Съединените американски щати
Коментари Харесай

Американският държавен секретар е атакувал КНДР заради ядреното разоръжаване

Според неназовани дипломатически източници, държавният секретар на Съединените американски щати Майкъл Помпео е обвинил КНДР в потреблението на незнаен до момента конфиденциален обект за обогатяване на уран, съобщи БГНЕС. Информацията е на японската медия Yomiuri, като е представена и публикация от 13 юли в изданието The Diplomat.
Помпео е отправил тези обвинявания по време на визитата си в Пхенян при започване на юли. Американският държавен секретар смята, че тайният обект се намира в непосредствена непосредственост до севернокорейската столица, в град Чолима, на 20-30 километра източно от нея.
Според специалисти разказаният от Помпео обект действа от минимум 10-15 години, а потенциалът му евентуално е два пъти по-голям от към този момент известния атомен център Йонбен с мощ 5 мегавата, издигнат през 1986 година. Специалистите са на мнение, че единствено Йонбен е задоволителен за производството на суровина за най-малко няколко нуклеарни заряда.
На сателитни фотографии, направени през зимата, ясно се вижда, че покривът на секретния център в Чолима в никакъв случай не е покрит от сняг. Последното е доказателство за съществуването на мощности, които създават голямо количество топлинна сила.
На 7 юли Помпео организира публично двудневно посещаване в Пхенян. След края на визитата му от КНДР показаха страдание за неотстъпчивата позиция на Съединени американски щати. В формалното заявление се наблягаше, че най-краткият път към премахването на атомното оръжие от Корейския полуостров са поетапните и компромиси, а не изискваното от Вашингтон бързо и пълномащабно атомно разоръжаване на Северна Корея.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР