Според него твърде много пъти сме били свидетели на агресивна

...
Според него твърде много пъти сме били свидетели на агресивна
Коментари Харесай

Радан Кънев защити Нинова, тя разбира за изгонените дипломати

Според него прекалено много пъти сме били очевидци на нападателна непозната интервенция в българската политика и стопанска система

Премиерът Кирил Петков разгласи през вчерашния ден, че България гони 70 съветски дипломати. Действието провокира спорни реакция в целия политически набор в България.

„ Всяка страна на база на работата на службите си е в правото и задължението си да отстранява непознати жители, които подозира в дейности против нея. Когато тези хора са дипломати и си употребяват със съответния имунитет против тях не може да има правосъдно гонене, то те просто се отстраняват от страната ”, съобщи пред Нова телевизия евродепутатът Радан Кънев.

Според него прекалено много пъти сме били очевидци на нападателна непозната интервенция в българската политика и стопанска система.

„ Този вид ограничения против задграничен шпионаж, тъй като изгонването на дипломати в тава численост е мярка против задграничен шпионаж, това е ясно, се взимат на база на непублична, дипломатическа и най-много информация от службите. Няма по какъв начин тя да бъде обществена. Това са хора с имунитет и точно по тази причина се подхваща такава мярка, а не се води обществен развой да вземем за пример ”, сподели Кънев.

„ Всяка страна е в правото си да постъпи по този начин и то се прави на база на информация от службите си, а не на база на нещо, което се разисква в Народното събрание или по тв приемника ”, добави той.

Относно коментара на Корнелия Нинова, че е срещу изгонването на съветските дипломати и това дали това би довело до отдръпване от опитите за сформиране на държавно управление, евродепутатът разяснява: „ Не може непознатият шпионаж да бъде политически фактор в нашия политически живот и уповавам се, че тя го схваща отлично. Това би било обезпокоителен знак ”.

Запитан какви са разновидностите за излаз от политическата рецесия сега, той отговори: „ Перспектива за това в близкото бъдеще нямаме. За да не затънем в доста по-дълбока политическа рецесия и вероятно в институционален разпад, ние би трябвало да избегнем предварителните избори ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР