Според нас в тази тежка обстановка политически отговорно е да

...
Според нас в тази тежка обстановка политически отговорно е да
Коментари Харесай

Има такъв народ на консултации при Радев: Политически отговорно е да има кабинет

Според нас в тази тежка конюнктура политически отговорно е да има кабинет, тъй като най-малко ще може да се опита да се оправи с проблемите, които са пред страната. Това съобщи Тошко Йорданов, ръководител на парламентарната група на " ИТН " (ИТН), на консултациите при президента Румен Радев. По думите на депутата Има Такъв Народ не е общоприета политическа партия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Що се отнася до това новосформиращо се болшинство ГЕРБ-СДС – „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ - ние сме съпротива на тази настройка, сподели още Йорданов.

Ние ще бъдем съпротива, в случай че те продължат да се събират дружно, което е тяхно право. Имат задоволително депутати да образуват кабинет, само че Има Такъв Народ ще бъде съпротива и много сериозен надзор ще упражним по всички равнища на тяхното ръководство, колкото можем, съгласно нашата тежест, добави Йорданов. 

Това, което няма да успеем да спрем като техни неточности ,

най-малко ще го създадем задоволително обществено, с цел да може българските жители да са наясно къде има политическо съглашателство, което в множеството случаи е обвързвано с пари, от нашите директни наблюдения в парламентите, в които сме взели участие, разяснява той. Според него е реалност, че би трябвало да се одобряват законите, които да разрешат парите по ПВУ да влязат в България. Също по този начин е реалност, че някои от нещата, които са заложени в Плана, би трябвало да се предоговорят или да се опитаме да ги предоговорим с европейските ни сътрудници, сподели още Тошко Йорданов. 

Има и неща, като оферти, които ние не поддържаме, уточни депутатът и даде образец, че двете обединения ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са извадили нещо като планове в законодателната сфера, тъй като са едни доста красиви лозунги, вътре няма наличие към момента. Но даже и гледайки тези лозунги, има неща, които ние не бихме подкрепили, изясни Йорданов и даде образец със устрема за насърчаване на геотермалната сила за извличане на ток.

Що се отнася до бюджета – в случай че няма постоянно държавно управление и се отиде към избори, нашето мнение е ,

че не е добре да се приема бюджет, съобщи Йорданов и означи, че два сходни бюджети са били признати, когато те са били в Народното събрание. По думите му бюджети, с които партиите безусловно безотговорно почват, са за да съберат повече гласоподаватели на изборите, да надуват разноските и никой от тях не си задава въпроса от кое място ще дойдат парите. И казусът за това от кое място ще дойдат парите се стоварва на длъжностен кабинет или вероятно на идващото постоянно държавно управление, добави Йорданов. 

Според него това е извънредно безконтролно и нездравословно държание на политическите партии. Йорданов сподели, че няма подозрения, че ще постъпят по същия метод сътрудниците в настоящия парламент, в случай че се стигне до тази обстановка.

Да харчим парите от ПВУ за обществени разноски е погрешно, сподели още Йорданов. По думите му обществената тежест може да бъде понижена единствено с повишение на конкурентоспособността на българската стопанска система и нейното развиване.

Според Филип Станев всички приказват на процедура за едни и същи цели. Стига думи, време е за каузи, разяснява той. По думите му, в случай че и в този момент няма постоянен кабинет, ще е вследствие на политическа безнаказаност на огромните партии в този парламент.

България има потребност от работещ парламент и постоянно държавно управление с ясни цели, дълготрайни цели и ангажимент и отговорност към тяхното реализиране ,

сподели президентът Румен Радев по време на консултациите с представителите на парламентарната група на „ ИТН “ (ИТН).

Създаването на постоянно държавно управление подсигурява устойчивостта и дълготрайната работа на Народното събрание, добави президентът. Днес той организира съвещания с " Възраждане ", Движение за права и свободи и " Българска социалистическа партия за България ".

Радев попита представителите на Има Такъв Народ каква е тяхната степен на принадлежност

към „ идейното обединяване – ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната – Демократична България “. Как Има Такъв Народ се вписва в тази настройка, това е значимият въпрос за напъните за сформиране на държавно управление, добави Радев.

Президентът още веднъж уточни, че има неотложни задания пред Народното събрание, които директно касаят бъдещето на страната .

„ Това е приемането на най-малко няколко предпочитани закона, които да отпушат пътя ни към Шенген, към пълноценна европейска интеграция и наложително приемане на бюджет, което да подсигурява финансовата резистентност на страната “, изясни Румен Радев.

Консултацията на президента с Има Такъв Народ е последната .

Според Конституцията президентът би трябвало да връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на най-голямата парламентарна група в Народното събрание - ГЕРБ-СДС. Конституцията на страната не планува период, в който президентът би трябвало да връчи първия изследователски мандат. 

Вчера на съвещания при президента бяха от ГЕРБ-СДС и от „ Продължаваме промяната – Демократична България “, а по-рано през днешния ден президентът Румен Радев имаше срещи с представители на парламентарните групи на " Възраждане ", Движение за права и свободи и „ Българска социалистическа партия за България “.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР