Според много изследвания, когато хората ви намират за по-интелигентен и

...
Според много изследвания, когато хората ви намират за по-интелигентен и
Коментари Харесай

Ето няколко начина да изглеждате по-умни

Според доста проучвания, когато хората ви намират за по-интелигентен и способен, те са доста по-склонни да ви се доверят.
Ето няколко трика, по какъв начин да изглеждате по-умен и да спечелите в по-голяма степен доверието на близките, дадени от психолози:

1. Използвайте междинните си букви
Явно има причина за това, доста хора оставили своята диря в историята, да са употребявали буквите на презимето си.
Например Джон Ф. Кенеди или Франклин Д. Рузвелт. Използването на ициалите на презимето, освен е симптом на статут, само че също по този начин покачва упованията за степента и потенциала на интелекта и представянето.
В едно изследване участниците са накарани да прочетат и оценят есе на Айнщайн по отношение на теорията на относителността. За неин създател са били показани Дейвид Кларк, Дейвид Ф. Кларк, Дейвид Ф. П. Кларк и Дейвид Ф.П.Р Кларк.
Не единствено, че Дейвид Ф. Кларк е получил по-високи оценки от Дейвид Кларк, само че с най-високи оценки от всички се е отличил Дейвид Ф.П.Р. Кларк.

2. Представяйте графики
Други проучвания сочат, че хората са доста по-склонни да се доверят на източник, в случай че той съдържа графики. Изследване е направено върху група, на които е било показано изложение на нов медицински артикул.
Едното изследване е било с графика, а другото без. Иначе, и двете изследвания са били изцяло идентични. 97% от групата прочела изследването с графика обаче, го е сметнала за доста по-достоверно, на фона на едвам 67% за групата прочела същото проучване, само че без графика.

3. Пропуснете питието
Дори и единствено да ви видят с пиво е задоволително, с цел да ви сметнат за по-малко образован, съгласно изследване на University of Michigan.

4. Вярвайте в себе си
Нищо не проектира интелигентността в такава степен, както увереността. Когато вярвате в себе си, вие подобрявате успеваемостта си. Нещо повече, да изглеждате нерешителен се възприема от останалите, като симптом за по-нисък разсъдък.

5. Говорете просто
Ако сте в действителност интелигентен, не е нужно да употребявате комплицирани термини, с цел да го показвате. Истинският разсъдък приказва самичък за себе си. В допълнение, потреблението на комплицирани думи постоянно носи със себе си риска да сбъркате.

6. Бъдете изразителен
Според психолозите, даже и двама души да споделят безусловно едно и също нещо, този който го споделя по-експресивно, ще бъде общопризнат от близките като по-интелигентен.

7. Гледайте близките в очите
Това е наложително, тъй като най-малкото е симптом на положителни маниери. Оказва се обаче, че в случай че гледате хората в очите, се възприемате и за по-интелигентен.

8. Носете очила
Изследванията сочат, че хората носещи очила, изключително тези с дебели рамки, се възприемат от близките като по-умни от останалите.

9. Поддържайте темпото на тълпата
Много проучвания сочат, че в случай че вършиме нещата със същата скорост, като тази на хората към вас (тълпата), ще бъдете възприеман като по-голям разсъдък.

10. Обличайте се публично
Това не е изненада. Как се обличат хората, значително предопределя мнението за тях. Както се споделя "по облеклата ви посрещат ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР