Според мен трябва да се направи всичко възможно да се

...
Според мен трябва да се направи всичко възможно да се
Коментари Харесай

Не може да бъде! Министър на Киро зове партията да спре да изпозва „Мафия“ по адрес на ГЕРБ

Според мен би трябвало да се направи всичко допустимо да се опита да се сътвори устойчиво държавно управление в този парламент. Не бих споделил кой да бъде министър председателят – би могъл Кирил Петков, би могъл Асен Василев да е и в случай че би трябвало – различен човек.“

Това съобщи министърът на образованието и науката в оставка акад. Николай Денков в предаването „Опорни хора“ по Bulgaria ON AIR.

„Първо, да бъде устойчиво държавно управление – да има болшинство, на което да разчита за законодателната част. Второ, това държавно управление да продължава да движи България в вярната посока във връзка с целите – европейска ориентировка и реформи…“

„Това би трябвало да се опитаме да създадем. Ако не можем, ще отидем на избори, само че съгласно мен всеки виновен политик би трябвало да се опита да направи първата част“, счита просветният министър.

Според акад. Денков изразни средства като „мафия“ са несъответствуващи за Народното събрание. Интересното е, че тъкмо неговите съпартиици употребяват тази дума по 200 пъти дневно в Народното събрание.

„Един депутат, един политик би трябвало да бъде образец. Той би трябвало да бъде образец за всички, от децата до най-възрастните. И тук има немалка доза отчаяние. Виждам извънредно доста очевидни лъжи, които непрестанно се изливат по малкия екран. Свикваме с това, а е пагубно. Трябва още веднъж да се върне чувствителността, че има истина и неистина. Може да има спор, само че той би трябвало да се води с причини, а когато няма причини – тогава се лепят епитети“, подчертава министърът на образованието в оставка.

Затова децата би трябвало да ги учат в учебно заведение, че епитетите демонстрират липса на причини, стана още ясно от думите му. „Това би трябвало да се върне като просвета на другарство въобще в обществото, и като просвета на политическо общуване“, безапелационен бе акад. Денков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР