Според мен няма да има редовно правителство в този парламент.

...
Според мен няма да има редовно правителство в този парламент.
Коментари Харесай

Костадинов изригна: Тълпата в парламента се превръща в шайка. Трите дни мъки бяха ясен знак

Според мен няма да има постоянно държавно управление в този парламент. Това става все по-очевидно, сподели пред публицисти в коридорите на Народното събрание водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов, съобщи Novini.bg.

Трите дни тежки родилни страдания, в които с триста зора беше реализирано единодушие за една компромисна персона отпред на Народното събрание, бяха явен знак за това какво следва оттук насетне в договарянията за сформиране на държавно управление, добави той.

Попитан дали от „ Възраждане “ са подготвени на взаимни отстъпки в името на сформиране на държавно управление, Костадинов съобщи: „ Ние на процедура започнахме своите съвещания – през вчерашния ден сме изпратили предложения до всички парламентарни групи за съвещания по тематиката за влизане на България в еврозоната. Имаме своето виждане, че това не би трябвало да се случва без референдум. В момента търсим поддръжка от другите парламентарни политически сили. Ние имаме 27 подписа, нужни са ни още 21, с цел да можем да внесем предлагането в Народното събрание. Но даже и да го внесем, Народното събрание може да го отхвърли, тъй че търсим болшинство от 120 гласа. Ето един образец за компромис, който ние можем да създадем. Ако ние бъдем подкрепени в тази наша позиция, на собствен ред и ние можем да подкрепим. Имаме и други наши позиции, които, в случай че бъдат подкрепени от други политически сили, и ние можем да го създадем. В последна сметка, това е същността на политиката. По отношение на възобновяване на суверенитета на нашата страна, повдигането на глобите против Русия, премахването на непознатите военни бази от България – за всеки един от тези значими въпроси би трябвало да се приказва, а не да се дава отговор с заявления, че това не може да стане.

В отговор на въпрос дали така наречен от него евроатлантическа навалица в Народното събрание ще успее да сформира държавно управление с първия или втория мандат, водачът на „ Възраждане “ уточни: „ Като виждам, тълпата стартира да се трансформира в тайфа. Очевидно няма да успее, не поради друго, а тъй като не могат да се схванат за разпределянето на позиции и на постове. Ние към този момент една седмица не съумяваме да реализираме огромно единодушие във връзка с комисиите, имайки поради, че този парламент обрисува не повече от тримесечен небосвод на работа. Още не сме разпределили зам.-председателските места в комисиите – какво да приказваме за сформиране на кабинет и за формула на власт, която да сплотява три или четири партии. Това обаче е желанието на българските жители и ние би трябвало да се съобразяваме с него. Този парламент беше спретнат от българските гласоподаватели на изборите на 2 октомври “.

Ние започваме консултациите на следващия ден. Първите поканени са Българска социалистическа партия и „ Български напредък “. Готови сме да беседваме с всеки във връзка с политики. В Народното събрание би трябвало да се разискват политики, а не персони, позиции, постове или облаги, сподели още Костадин Костадинов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР