Според лидера на БСП Корнелия Нинова това управление е изчерпано

...
Според лидера на БСП Корнелия Нинова това управление е изчерпано
Коментари Харесай

Нинова аха да извади пак депутатите, но остава

Според водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова това ръководство е изчерпано и тя персонално не вижда никакъв смисъл, с изключение на обособени гласувания, с цел да продължи Народното събрание да заседава.

" Този парламент не съставлява българските жители, той е делегитимиран ", съобщи на брифинг партийната централа на " Позитано " 20 алената председателка.

Позицията на Нинова е по отношение на вота на съмнение, импортиран от левицата против кабинета " Борисов 3 " на тематика " Корупция ", който по-рано беше отритнат от Народното събрание.

По-рано през днешния ден се заприказва, че депутатите на Българска социалистическа партия още веднъж ще изоставен Народното събрание, отказвайки да се върнат в него до края на мандата му. Такава концепция обаче не била посрещната положително на " Позитано " 20 и явно управлението се е отказало от нея.

По думите на Нинова, единствената причина Българска социалистическа партия да остане в този парламент е единствено ускорено приемане на машинното гласоподаване и по-късно разпускането му.

" Днешното гласоподаване сподели кой кой е, къде се нарежда и на коя страна застава ", добави Нинова като подчертава върху позицията на Движение за права и свободи, които не са взели присъединяване в дебатите по вота и съгласно водача на левицата са изчаквали да видят по какъв начин ще се развие обстановката.

Продължаваме да поддържаме митингите, да настояваме за оставка на държавното управление, безапелационна е Нинова.

Участие в брифинга взеха и депутатът от ПГ на Българска социалистическа партия Кристиян Вигенин както и евродепутатът от левицата Петър Витанов.

Двамата разясниха днешната вест за съглашението по бюджета на Европейски Съюз за идващите 7 години. Заявиха, че България няма да получи обявените от премиера 29 милиарда евро, а малко над 24 милиарда.

" Оставките са първо изискване, без което не може. В това число - оставка на държавното управление, на основния прокурор. След това би трябвало да се замислим по какъв начин да променим системата по този начин, че да не се стигне повече до такива неща. Лесни решения обаче няма ", съобщи зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Крум Зарков.

" Очевидно, държавното управление употребява обстановката с ковид за държавна приложимост ", съобщи Нинова в отговор на журналистически въпрос за какво макар разрешението от здравния министър, съборът на Българска социалистическа партия няма да се организира на Бузлуджа, а пред Министерския съвет.

" От началото на рецесията държавното управление използва тематиката за партийни и политически цели по този начин, както на тях им хрумне ", добави водачът на левицата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР