Според климатолога Георги Рачев променливото и капризно време навън дори

...
Според климатолога Георги Рачев променливото и капризно време навън дори
Коментари Харесай

Георги Рачев се присмя на модерен мит за сезоните и времето

Според климатолога Георги Рачев изменчивото и капризно време на открито даже в този момент развенчава мита, че са изчезнали преходните сезони - пролет и есен.

Пред бТВ Рачев предвижда, че „ сбъркано време “ ще докара до сериозна облачност и повсеместни превалявания. Те ще бъдат с гръмотевици, краткотрайни, на петнист темперамент, типични по-скоро за лятото.
-->
Около 1 май и Гергьовден времето ще е шарено. В началото на месеца в Западна България, а след това и в останалата част, ще има купесто-дъждовна облачност и валежи. На 6 май също се обрисува да е дъждовно.

В София температурите ще са типично пролетни – оптималните сред 15 и 18 градуса. Ще има краткотрайни валежи, само че много интензивни, тъй че не би трябвало да забравяме чадърите си. 

По думите на проф. Рачев дотук април месец е с към градус и половина под нормата. Единствено Варна и Бургас са с естествени средномесечни температури.

„ Температурата на морската вода към този момент е 12-13 градуса и вървим постепенно към стоплянето и морето “, добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР