Според известния журналист от Bloomberg Марк Гурман в Apple активно

...
Според известния журналист от Bloomberg Марк Гурман в Apple активно
Коментари Харесай

Apple може да пусне версия на iPhone 14 без слот за SIM карта

Според известния публицист от Bloomberg Марк Гурман в Apple интензивно се разисква опцията за стартиране на iPhone без слот за SIM карта. В различен информативен бюлетин той твърди, че Apple може да пусне няколко модела iPhone без слот за SIM карта, с което ще означи още една стъпка в посока към цялостните благоприятни условия за eSIM.

Според Гурман слотът за SIM карта може да бъде отстранен при някои iPhone 14. Дали това в действителност е по този начин, ще стане ясно след няколко дни. Специалистът обаче не изключва, че смяната може да се случи едвам след появяването на iPhone 15 през идната година. Струва си да се означи, че слуховете за възможното унищожаване на физическия
слот за SIM карта се носят от години.

" Този път Apple ще даде повече подтик на eSIM, а операторите ще се приготвят да насочат прекосяването на потребителите към цифрови, интегрирани SIM карти вместо към физически такива. Всъщност Apple обмисля да отстрани напълно физическия
слот за SIM карта от тази или идната година за някои модели ", декларира Гурман.

eSIM е цифрова SIM карта, която разрешава да се употребяват информационни услуги без физическа SIM карта. Използването на eSIM се уголемява бързо. Поддръжката на технологията разрешава на потребителите да употребяват по едно и също време разнообразни цени на разнообразни оператори и да превключват сред тях - това е комфортно да вземем за пример при пътешестване. Технологията обаче не е налична в някои страни, тъй че е допустимо даже няколко години след прекосяването към eSIM Apple да продължи да създава два типа iPhone.

eSIM се появи за първи път в iPhone XS. Премахването на слота за SIM карта може да обезпечи по-добра водоустойчивост на смарт телефоните и вероятно да освободи място под капака на устройството. Очаква се Apple да разгласи iPhone 14 по време на особено събитие в сряда. В допълнение към смарт телефоните евентуално ще бъдат показани Apple Watch Series 8, новият Apple Watch SE, както и Apple Watch Pro и новите слушалки AirPods Pro.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР