Според главния прокурор Сотир Цацаров има основания да се счита,

...
Според главния прокурор Сотир Цацаров има основания да се счита,
Коментари Харесай

Цацаров: Кристиян Бойков има поръчител

Според основния прокурор Сотир Цацаров има учредения да се смята, че Кристиян Бойков не е самичък – има гарант, има и реализатор. Това сподели обвинител номер едно във връзка хакерската офанзива против Национална агенция за приходите и последвалите я събития.

" Ако в началния стадий на следствието сме смятали, че лицето, което е упрекнато до сегашния миг – Кристиян Бойков, е единственият причинител на компютърно закононарушение, към този момент имаме задоволително учредения да считаме, че той не е самичък “, сподели основният прокурор.

По думите му офанзивата може да се пояснява по всевъзможен метод. " Тя може да се пояснява като политическа, бизнес-корпоративна, зависи от базата данни, с които разполагате, от базата данни, които са добити незаконно, и от задачите, за които се употребяват. Ние разполагаме с доказателства, макар упованията, че компютърът няма да може да бъде декриптиран, че 3 дни преди приключването на базите данни на Национална агенция за приходите в общественото пространство Кристиян Бойков е разполагал с тях “, разясни той.

Цацаров сподели още, че Бойков е създател на имейлите, които са изпратени по медиите . " Търсим доказателства и съм сигурен, че ще ги намерим за съпричастност на други лица “, съобщи той.

Хакерската офанзива против Национална агенция за приходите идва от България, за чужбина и дума не може да става. Всичко това, съветски хакери, това е начална дегизировка за основаване на съответна начална версия, която да раздуе нещата допълнително и повече. Да приказваме за чужбина, за съветски хакери, независимост за Асанж, звучи благородно, само че не е това истината ", разкри Цацаров. Според него задачата на офанзивата ще стане ясна.

Цацаров разяснява и информацията по отношение на търсенето на ЕГН-то му при хакерската офанзива против Национална агенция за приходите: " След като са били търсени, от доказателствата по делото е ясно, че са били събрани в един файл, наименуван " Търсене за Бивол ". Проблемът не е в това, че са били търсени от моя позиция. Проблемът е изтеглянето на цялата база данни, задачите, за които тя е осъществена, това евакуиране и обстоятелството, че немалка част от базата данни към момента е разполагаема. Лично не мога да кажа, че е станала кой знае каква покруса с оглед моето ЕГН. То е известно и не виждам какво може да се откри ", сподели още Цацаров. По думите му най-вече да се търси противоречие с данъчните заявления и КПКОНПИ.

" Това, че някой събрал моето ЕГН в търсене за " Бивол " не е казусът сега ", уточни още Цацаров. Според него някои от данните като тези от Национална агенция за приходите са били изтегляни, осъществени и пускани в общественото пространство, с цел да се търси избран резултат, който може да бъде и политически. " Други от тях, каквито бази данни са открити, съгласно мен теглени, събирани и може би осъществени с чисто комерсиална цел. Дали тази комерсиална цел е законна е напълно обособен въпрос ", уточни още Цацаров.

Цацаров отговори и на желаната му оставка от страна ръководителя на ”Да, България ” Христо Иванов . " Христо Иванов ми желае оставката за 12-ти път. Това Христо Иванов да изиска моята или на моята заместител не е вест. Стойността на такова искане е равна аз да му желая оставката от председателското място в партията. Дайте да не бъдем закрепени един в различен. Лично аз не в него, само че някак си тази фиксация в длъжността основен прокурор първоначално ми се струваше, че е малко личностна, в този момент съм изцяло наясно, че не е личностна ", сподели Цацаров. Той уточни, че е очевидец на неговите дейности, неуспехи и триумфи като министър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР